Linus Nyman ei ollut tyytyväinen pelaamiseen takaa-ajoasemassa: "Aika laihaksi jäi"

LIIGA / Haastattelu
Linus Nyman pelaa kuudetta kauttaan Lukossa.
Lahdessa vieraillut Lukko jäi pisteittä perjantain kamppailussa. Lukko-hyökkääjä Linus Nyman koki heikon alun vaikuttaneen koko pelin kulkuun.

Pelicans päätti Liigan osalta neljän ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi Lukon lukemin 6–3. 24-vuotias Linus Nyman ei ollut tyytyväinen oman joukkueensa pelaamiseen.

– Ei oikein saatu missään vaiheessa tuota omaa peliä kunnolla käyntiin. Pelicans oli tuon verran parempi tänään.

Pelicans tuli lujaa luukuista sisään ja oli selvästi parempi joukkue oikeastaan Lukon 1–1-maaliin asti. Nymanin mukaan Pelicansin vahva avauserä kantoi loppuun asti.

– Totta kai se tuo niille momentumia ja itseluottamusta. Sitten olimme vähän perässä melkein koko loppupelin. Saimme vähän tuossa kolmannessa erässä kiriä aikaiseksi, mutta aika laihaksi jäi.

Nyman on pelannut kuluneella kaudella 14 ottelua tehoin 4+4. Omaan pelaamiseensa hyökkääjä ei kuitenkaan ole täysin tyytyväinen.

– Vähän vaihtelevaa ollut. Alku oli vähän huono, sitten oli parempaa. Pitäisi saada tasaisuutta tuohon omaan tekemiseen, niin pystyisi auttamaan joukkuetta paremmin joka ilta voittoon.

Nyman on vaihdellut alkukaudesta paljon ketjusta toiseen, mutta hyökkääjän mukaan tämä ei ole vaikuttanut hänen otteisiinsa.

– Ei sen pitäisi vaikuttaa, kenen kanssa pelaa. Joka ilta pitäisi saada vähintään se minimisuoritus työmäärän ja kamppailuiden osalta. Ja totta kai voittaa kiekkoja ja pelata kiekollisesti laadukkaasti. 

Lukko on runkosarjassa neljäntenä, joten tuloksen osalta kulkee varsin hyvin. Alkukauteen verrattuna Lukko onkin Nymanin mukaan pelannut kypsemmin viime aikoina.

– Olemme pystyneet voittamaan sen vähän vaikean alun jälkeen. Osasimme hävitä itse niitä pelejä, mutta nyt olemme osanneet pelata loppuun asti fiksusti ja järkevästi. Sitä kautta voittoja on kertynyt.

Nyman on pelannut koko Liiga-uransa Lukko-paidassa, joten hänellä on kokemusta niin Pekka Virran, Marko Virtasen kuin nyt Tomi Lämsän jääkiekosta. Lukon peli on ollut viime kaudet hyvin tunnistettavaa ja pelilliseltä puolelta Nyman näkeekin kiekollisen pelin pyrkimykset yhdistävänä tekijänä viime kausien osalta.

– Paljon on samaa. Totta kai pieniä juttuja vaihtuu, mutta suurin piirtein samaa, pyrimme pelaamaan kiekolla ja hallitsemaan peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle