"Liikkuu nopeasti, terävästi ja vahvasti" - Justus Annuselta löytyy kaikki huippuvahdin ominaisuudet

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Markus Korhonen kuvailee Justus Annusta kaveriksi, jolta ei tarvitse kysyä, että viitsitkö yrittää tänään.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Leijonien maalivahtivalmentaja Markus Korhonen kuuluu kahden alle 20-vuotiaiden MM-vahdin taustajoukkoihin. Heistä Justus Annunen on ehditiin jo eilen valita ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Justus Annunen venyi, torjui ja otti jopa kypäränsä avuksi, mutta hänkään ei mahtanut mitään Ruotsin voitto-osumalle. Valmentaja Markus Korhonen ei löytänyt parannettavaa maajoukkuesuojattinsa pelaamisesta.

− Hän on isokokoinen ja liikkuu nopeasti, terävästi ja vahvasti. Fysiikka hänellä on tosi rautainen. Sillä hän tekee tulosta, Korhonen pohtii.

− Kaikki tietenkin lähtee pelin luvusta, jotta pystyy liikkumaan kiekon tielle.

Ruotsin ilmaveivimaalistakaan Korhonen ei löydä pahaa sanottavaa.

− Annunen pelasi hyvin sen tilanteen, ei siinä olisi oikein mitään voinut tehdä eri tavalla. Upean maalin kaveri kyllä laittoi, sitä on pakko arvostaa.

Korhonen ei tuntenut Annusta ennen maajoukkueprojektin alkua viime kesänä.

− Lähdin puhtaalta pöydältä tekemään töitä hänen kanssaan. "Jupe" on hyvä tyyppi kaikin puolin, hyväkäytöksinen nuori mies ja tosi kilpailuhenkinen. Harjoituksissa hän ruoskii itseään koko ajan, kuuntelee ja haluaa kovasti kyselläkin asioita, Korhonen listaa.

Korhonen tekee töitä myös toisen nuoren maalivahdin kanssa, jonka asennetta hän kiittelee yhtä hyväksi kuin Annusen. Leijonien pelatessa eilen Ruotsia vastaan torjui Ostravassa Tšekin maalilla muuan Lukáš Dostál. Dostál on Korhosen valmennettava seurajoukkueessaaan Ilveksessä.

Venäjä paukutti Dostália kohti ensimmäisessä erässä 18 laukausta. Kaikkiaan 36 kudista Dostál torjui 33 ja auttoi Tšekin voittoon.

MM-kisojen ensimmäisen kierroksen jälkeen maalivahtien tilastoa johtaa Justus Annunen. Lukáš Dostál on Ruotsin Hugo Alnefeltin jälkeen hyvä kolmonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle