Liigasyksyn tähti Arttu Ruotsalainen elää NHL-unelmaansa: ”Peli on niin erilaista kuin Suomessa”

NHL / Haastattelu
Arttu Ruotsalaisen NHL-ura on alkanut lupaavasti.
Kuva © Getty Images
Ilveksen paidassa alkukaudella sädehtinyt Arttu Ruotsalainen avasi Jatkoajalle tunnelmiaan uransa ensimmäisten NHL-otteluiden jälkeen.

Suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalainen on saanut viime päivinä mahdollisuutensa näyttää osaamistaan NHL:ssä vahvojen AHL-esitysten jälkeen. Myös otteet kirkkaissa valoissa Buffalo Sabresin paidassa ovat lähteneet lupaavasti liikkeelle.

Ruotsalaisen NHL-uran avausosuma syntyi komealla tavalla voitokkaassa Flyers-ottelussa ja Sabres-kannattajat saivat toistamiseen nauttia suomalaishyökkääjän viimeistelystä viime sunnuntain Penguins-kotiottelussa.

– Molemmat maalit tulivat suorasta hyökkäyksestä, johon ketjukaverit tekivät hyvän esityön ja itse tarvitsi vain ampua maalia kohti, Ruotsalainen kertasi ensimmäisiä NHL-maalejaan.

Ruotsalaisen onnistumisista huolimatta viime viikonloppuna varmistui, että jälleen murheellisen kauden pelanneen Sabresin tie tyssää jo kymmenettä kertaa perättäin runkosarjaan.

"tarvitsi vain ampua maalia kohti"

Onnistunut AHL-komennus

Ruotsalainen joutui raivaamaan tiensä NHL-kokoonpanoon farmiseura Rochester Americansin kautta, jossa hän teki 13 ottelussa tehot 5+8. Ensiaskeleet pienen kaukalon peliin AHL:ssä jättivät Ruotsalaiselle positiivisen vaikutelman.

– AHL:stä jäi hyvä fiilis. Meillä on siellä hyvä porukka ja hyviä jätkiä. Hieno juttu myös, että pari suomalaistakin (Ukko-Pekka Luukkonen ja Oskari Laaksonen) oli myös siellä.

Kaukalon puolelta Ruotsalaisella jäi AHL:stä mieleen ennen kaikkea vauhti.

– Täällä peli on niin erilaista kuin Suomessa, varsinkin AHL:ssä. Siellä mennään tuhatta ja sataa koko ajan eikä siellä ole niin paljoa pelitaktiikoita kuin mihin olen Suomessa tottunut, Ruotsalainen arvioi Liigan ja Pohjois-Amerikan pelien eroa.

"Pikkupojan unelma tuli toteen"

Palkinto hyvistä AHL-esityksistä seurasi noin puolitoista viikkoa sitten, kun Ruotsalainen pääsi tekemään NHL-debyyttinsä.

– Hieno fiilis oli kyllä, pikkupojan unelma tuli toteen. Hetki, jonka muistaa aina. Täytyy myöntää, että ensimmäinen peli vähän jännitti, Ruotsalainen muisteli NHL-debyyttinsä tunnelmia.

Ruotsalaiselle lisähaastetta NHL:ssä aiheuttaa hänen melko pieni kokonsa. Onko se kuitenkaan aiheuttanut ongelmia?

– Ei ole ainakaan omasta mielestäni aiheuttanut. Pitää yrittää kääntää se hyödyksi, esimerkiksi olemalla nopeampi ja liukkaampi kuin muut, Ruotsalainen arvioi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle