Liigasta Suomi-sarjaan siirtyneen Teemu Ramstedtin debyytti Kiekko-Espoossa päättyi jatkoaikamaaliin: "Peli oli vielä tahmeaa"

Suomi-sarja / Haastattelu
Teemu Ramstedt teki maalin Suomi-sarja-debyytissään.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Siirtotakarajan viime hetkillä Suomi-sarjassa pelaavan Kiekko-Espoon riveihin siirtynyt Teemu Ramstedt pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden seuransa riveissä perjantaina. Vaikka ottelu sai tarinalle sopivan päätöksen Ramstedtin vastatessa kotijoukkueen voittomaalista jatkoajalla, hyökkääjä näki pelin tahmeana.

Kauden mittaan paljon otteitaan parantanut Porvoon Hunters osoittautui sitkeäksi joukkueeksi. Kiekko-Espoo johti ottelua toisessa erässä 3−0, mutta Hunters onnistui nousemaan tasoihin ja viemään ottelun jatkoajalle. Se olikin espoolaisten ensimmäinen pistemenetys kotikaukalossa tämän kauden Suomi-sarjassa.

Jatkoajalla Teemu Ramstedt nousi kuitenkin ratkaisijaksi laukomalla suoraan Tommi Takaveräjän syötöstä kiekon maalin ylänurkkaan.

− Pieni pelitauko, se varmaan tänään näkyi kentällä. Hyvä, että ensimmäinen peli on pelattu pois. Vaikka voittomaali tulikin, peli oli vielä tahmeaa niin itseltä kuin joukkueeltakin. Voitto on kuitenkin aina voitto, joten siitä jää oikeanlainen fiilis.

Voittomaalinsa lisäksi Ramstedt ehti istua rangaistusaitiossa. Toisen erän lopussa hänelle tuomittiin 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta.

− Kiekko oli minulla ja yritin syöttää maalin taakse. En tiedä mistä maila nousi, mutta onneksi vastustajan kaveri selvisi pienillä ruhjeilla.

Ramstedt pääsi kotikaukaloon vasta ottelussa, mutta hän pääsi harjoittelemaan joukkueensa mukana muualla. Metro Areenalla pelattiin vielä torstaina koripallon EM-karsintaottelu.

− Kahdet harjoitukset, molemmat pidettiin Leppävaarassa. Tällä areenalla en ole vielä ehtinyt harjoittelemaan.

Ramstedtille joukkueessa oli useita tuttuja nimiä. Maalivahti Jani Nieminen on hänelle tuttu jo lapsuudesta. Liigassa hän on pelannut päävalmentaja Kim Hirschovitsin, puolustaja Lauri Taipaluksen ja hyökkääjä Ilmari Pitkäsen seuratoverina. Pitkänen on tullut tutuksi myös vastustajana. Myös apuvalmentaja Juha Uotila on Ramstedtin juniorivuosien seurakaveri.

− Hyvillä mielin tulin mukaan tähän projektiin. Hienoa päästä tähän joukkueeseen. Pelillisissä asioissa joutuu työstämään vielä lähiviikot, kun on itsellekin uusi sarja kyseessä.

Ramstedt näkee, että hänen täytyy käydä vielä tarkempia keskusteluja päävalmentaja Hirschovitsin kanssa.

− Paljon koetan hänen kanssaan keskustella, että päästään pelisysteemien kanssa samalle sivulle, Ramstedt toteaa valmentajastaan.

Ensimmäisen ottelunsa perusteella Ramstedt ei lähtenyt arvioimaan Suomi-sarjan tasoa. Hän myöntää kuitenkin, että pelaajien joukossa on paljon korkeammallakin tasolla pärjääviä miehiä.

− En lähde analysoimaan sarjaa yhden pelin perusteella. Täällä on kuitenkin paljon sellaisia pelaajia, jotka voisivat esimerkiksi Mestistä tai jopa Liigaa.

Ylemmän loppusarjan voiton jo varmistanut Kiekko-Espoo pääsee lähtemään kotikaukalossa niin puolivälieriin kuin mahdollisiin välieriin. Jälkimmäisen sarjan voittamalla tarjoutuu mahdollisuus haastaa Mestiksen jumbo sarjapaikasta.

− Onhan se karsinta iso maali joukkueelle. Mutta tässä pitää ensin voittaa pudotuspeleissä vastustajat. Lähdetään keskittymään ensimmäiseen sarjaan, mutta vielä yksi peli hoidettavana ennen sitä. Yritetään hoitaa se mahdollisimman hyvin, jotta saadaan hyvä lähtö pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle