Liigassakin pelannut KOOVEE-kapteeni Jeremi Wehmas harmitteli joukkueen vajaaksi jäänyttä latausta

MESTIS / Haastattelu
KOOVEEn kapteeni Jeremi Wehmas oli allapäin vaisun IPK-pelin jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
KOOVEEn loistavasti alkanut kausi on kääntynyt mollivoittoiseksi, kun alla on jo neljä tappiota viimeiseen viiteen peliin. Nyt, kun joukkuetta vaivannut sairasteluaalto alkaa olemaan selätetty, uskoo joukkue tyylikkään, taistelevan kapteeninsa Jeremi Wehmaksen johdolla paluuseen kärkikahinoihin.

− Palaverissa painotettiin, että pitää olla äijämäinen ja voittaa kaksinkamppailut, mutta lataus jäi jostain syystä pahasti vajaaksi. Vastustaja oli paremmalla jalalla liikkeellä ja voitti kaksinkamppailut ja sitä myöten pelin, ruoti tamperelaisten kapteeni Jeremi Wehmas 2−5-lukemiin päättynyttä KOOVEE−IPK-peliä.

Wehmas tunnetaan Tampereen kiekkopiireissä kovaluisena tsemppaajana, joka vaatii kapteenina muilta, mutta ennen kaikkea itseltään aina paljon treeneissä ja peleissä. Tämä piirre onkin varmasti ollut yksi iso syy, miksi Wehmas on kantanut jo juniorivuosinaan Tapparassa usein kapteenin merkkiä rinnassaan.

Wehmas nousi jo kaudella 2018-2019 Tapparan liigamiehistöön pelaten tuolla kaudella pari liigapeliä. Samalla kaudella tulivat myös ensimmäiset Mestis-pelit TUTOn paidassa. Noista peleissä Wehmas antoi hyvät näytöt ja TUTO halusi nuoren miehen seuraavallekin kaudelle Turkuun.

Turussa vietetyn kauden jälkeen Wehmas teki paluun kotikaupunkiinsa Tampereelle ja siirtyi KOOVEEn nuttuun. Kooveessa pelatut vankat otteet siivittivätkin taas muutaman ottelun ajaksi Liigaan ja siellä koronan runtelemaan Ilvekseen, joka oli ollut Wehmakselle se rakas vihollinen kaikki pelivuodet. Noissa muutamassa pelissä Wehmas osoitti pystyvänsä pelaamaan Liigassa ja tekipä hän ikimuistoisen maalinkin Nokia Arenalla HIFK:n verkkoon.

Keskusteltaessa tämän kauden tavoitteista Wehmas toteaa, kuten kapteenin pitääkin, joukkueen edun menevän edellä.

− Pidetään vähän palaveria ja nostetaan tasoamme. Meillä on hyvä nippu ja meidän pitää olla tällä ryhmällä ylempänä taulukossa. Paniikkia ei kuitenkaan auta lietsoa. Kovalla työllä vain eteenpäin.

Omien tavoitteidensa Wehmas kertoo olevan edelleen Liigassa ja joka päivä tehdään töitä tietysti joukkueen menestyksen eteen, mutta myös, että Liiga-paikka vielä aukeaisi. Kysyttäessä mahdollisesta ulkomaille siirtymisestä, kuten moni suomalainen pelaaja on tehnyt Mestiksestä, sanoo Wehmas kyselyjä tulleen, mutta haluavansa katsoa ensi Liiga-kortin.

Wehmas, jos kuka, on oikea mies vertailemaan Liigan ja Mestiksen eroja:

− Huolellisuudessa on iso ero. Mestiksessä syötetään vähän sinnepäin ja helposti luistetaan sovituista asioista. Liigassa kun niin tekee, huomaa hyvin nopeasti olevansa penkin päässä. Sinällään vauhdissa ei ole eroa, mutta Liigassa kaikki tehdään vähän paremmin. Tämäkin on ammattilaissarja, mutta emme saa ammattilaisen palkkaa. Välillä harmittaakin, että täällä ei vaadita ihan niin paljon kuin pitäisi. Sillä se taso nousisi.

Mestiksen tason Wehmas näkee hieman nousseen, etenkin noista parista pahasta koronavuodesta.

KOOVEEn peleissä on ollut pääosin 600-700 katsojaa. Wehmaksella on selkeä näkemys, miten Hakametsään saataisi houkuteltua lisää katsojia.

− Itse Hakametsä on jo legendaarinen nähtävyys. Kaiken kaikkiaan markkinoinnin lisääminen olisi tärkeä asia. Hakametsässä on erittäin edulliset hinnat ja erilaisia opiskelijatempauksia olisi hyvä tehdä. Esimerkiksi ilmaiset liput joihinkin peleihin opiskelijoille ja sitä kautta ääntä halliin. Pelaajatkin syttyvät, kun on väkeä ja ääntä ja pelin tasokin nousee, kun automaattisesti pelaajat nostavat tasoaan ison yleisön edessä.

Jos on Jeremi Wehmas esimerkillinen kapteeni, niin on hänessä selkeästi ainesta myös seuramarkkinoinnin saralla.

» Lähetä palautetta toimitukselle