Liigassa mitaleja kerännyt Aleksi Elorinne matkusti kohti tuntematonta – "Suomessa pelataan aika turvallista peliä Ranskaan verrattuna"

Muut Sarjat / Haastattelu
Elorinne tuo kokemusta ja voittamisen kulttuuria Roueniin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ranskan pääsarjassa pelaavaa Rouenia edustava 32-vuotias Aleksi Elorinne kertasi eroja Ranskan ja Suomen kiekkokulttuurien välillä. Hän kertasi myös alkukauden tunnelmia ja latasi odotuksia tulevaa ajatellen.

32-vuotias Aleksi Elorinne päätti viime kaudella pitkän ajanjaksonsa Liiga-kiekossa pronssimitaliin Ilves-paidassa. Kymmenen Liiga-kauden jälkeen oli aika siirtyä uusiin maisemiin ja seikkailuihin.

Kokenut puolustaja valitsi tämän kauden pelipaikakseen Ranskan Rouenin, joka nähdään maan pääsarjatasolla. Viime kaudella Rouenin kausi päättyi puolivälierätappioon.

Alkukausi on sujunut sekä joukkueelta että Elorinteeltä nousujohteisesti. Joukkue on seitsemän sarjapelin jälkeen sijalla viisi vain neljä pistettä sarjakärkeä perässä. Elorinne on kerännyt tehot 0+3.

– Peliesityksemme ovat heitelleet liikaa alkukauden aikana. Suunta on kuitenkin ylöspäin ja joukkueessa on todella hyviä pelaajia. Oma pelini menee joukkueen tavoin myös koko ajan parempaan suuntaan, Elorinne avasi alkukautta.

Puolustajalla on tuttu rooli myös Ranskassa

Elorinteen mielestä Suomen ja Ranskan kiekkokulttuureissa on eroja. Hänen mielestään Ranskassa on taitavia yksilöjä, mutta vauhdissa ja etenkin pelin taktisuudessa on Liigaan verrattuna isoimmat erot.

Puolustajan kotiutumista uuteen seuraan helpottaa Ilveksestä tuttu hyökkääjä Ondřej Roman, joka on puolustajan huonekaveri vieraspelimatkoilla. 

– Täällä (Ranskassa) annetaan painetta koko ajan ja käännetään peliä eteenpäin. Itselleni tämä on ollut hyvä mahdollisuus kehittää kiekollista peliä, koska joukkueemme pitää paljon kiekkoa. Saamme paljon tilanteita, joita pitää ratkoa kiekollisena.

– Pelaamme kuitenkin omilla vahvuuksilla ja ensisijainen roolini on tappaa alivoimia ja pelata vahvaa puolustuspeliä. Sama oli pääroolini myös Liigassa. Suomessa puolustetaan todella hyvin ja pelataan aika turvallista peliä verrattuna Ranskaan. 

Mielessä siintää tavoite CHL:ään paluusta

Alkukauden hyvät otteet ovat nostaneet odotuksia joukkueessa ja edelliskauden mestaruuden uusiminen siintää mielessä CHL:ään paluun lisäksi. Rouen nähtiin CHL:ssä kaudella 2021-22, jolloin tie nousi pystyyn puolivälierässä Tapparaa vastaan.

– Tavoitteena on säilyttää korkea taso, kun pelityyli tulee tutummaksi. Joukkueen selvä tavoite on olla keväällä paras joukkue ja palata CHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle