Liigaprojekti pyörii Miro Keskitalon mielessä − "Me olemme vähän sellainen maalitaulu-joukkue"

MESTIS / Haastattelu
Miro Keskitalo on Espoossa kuin kotonaan.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoo voitti FPS:n niukasti 2−0 Metro Areenan torstai-illassa. Kotijoukkueen kapteeni Miro Keskitalo kertoi ottelun jälkeen, että espoolaisseuran liigaprojektilla on vaikutusta myös pukukoppiin.

Kiekko-Espoon kapteeni Miro Keskitalo oli tiukan FPS-ottelun jälkeen rennolla tuulella. Torstai-illan kamppailu päättyi espoolaisten eduksi 2−0, ja puolustaja oli erittäin tyytyväinen joukkueen oman pään peliin.

− Saatiin hyvä aloitus peliin, mutta sen jälkeen kärsivällisyys petti. Nolla meni omiin, niin se on aina hyvä, Keskitalo summasi.

Illan vastustaja oli saanut usean sadan liigapelin verran kokemusta Janne Laakkosen myötä, ja helsinkiläiskasvatti kertoi, että hän oli pistänyt tämän merkille ennen ottelua.

− Tässä sarjassa on nykyään kovia pelimiehiä. Erityisesti näin puolustajana tunnistaa, että ketä vastaan täytyy olla huolellisempi kentällä.

Ottelussa oli paljon vauhtia heti alusta alkaen ja myös päähän kohdistuneita taklauksia nähtiin pari kappaletta. Ensimmäinen niistä päättyi espoolaisten Juho Koivusaaren ulosajoon, jota protestoitiin kotijoukkueen vaihtoaitiossa voimakkaasti. Keskitalo ei nähnyt tilannetta, joten hän ei sitä lähtenyt kommentoimaan.

− Oli itsellä niin pitkä vaihto alla, että olin juomassa mehua siinä kohtaa, Keskitalo kuittasi.

Liigaprojektin aistii myös pukukopissa

Espoolaisseura on ollut alkukauden aikana vahvasti myös kaukalon ulkopuolisissa asioissa. Kiekko-Espoon liigaprojekti on puhututtanut kiekkoympyröitä jo pitkään, ja Keskitalon sanookin, että kaikenlaisia juttuja tulee myös pukukoppiin aiheen tiimoilta.

− Valehtelisin, jos sanoisin, ettei liigaprojekti vaikuta tekemiseen tällä hetkellä. Koko ajan kuulee asioita ja ihmiset kyselevät liigasta.

− Se on kuitenkin osa tätä ammattia, että osaa sulkea tuollaiset asiat pois mielestä, kun hyppää kaukaloon, Keskitalo paaluttaa.

Keskitalolla on vyöllään 185 liigapeliä. Jos espoolaiset nousevat Liigaan, niin hänen mukaansa liigakaukaloon ei noin vain voi hypätä, vaikka kokemusta onkin. 27-vuotiaalla Jokereiden kasvatilla on edelleen palava halu kehittyä pelaajana, ja liigaportin avautuminen edesauttaa sitä.

− Enemmänkin se antaa lisäboostia, kun haluaa kehittyä ja sitä kautta on mahdollisuus olla mukana myös ensi kauden joukkueessa.

Espoo on koti

Keskitalo on Vantaalta kotoisin, joten hän saa harjoittaa jääkiekon pelaamista omalla kotiseudullaan. Hänellä alkoi tänä syksynä kolmas kausi Kiekko-Espoossa ja puolustaja kertoo viihtyvänsä Metro Areenalla erittäin hyvin.

− Nuorempana kiertelin paikkoja, mutta tästä on tullut nyt itselleni koti. Täällä tehdään asiat ammattimaisesti, puitteet ovat hyvät ja sitä kautta tämä on itselle hyvä paikka kehittyä, Keskitalo sanoo.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat Metro Areenalla lauantaina Hokkia vastaan. Keskitalo ennustaa, että sieltä tulee vastaan nälkäinen joukkue, joka hamuaa espoolaisten päänahkaa.

− Me olemme vähän sellainen maalitaulu-joukkue tällä hetkellä. Ollaan menestytty ja tästä liigaprojektista puhutaan, niin he tulevat varmasti kovaa päälle ja ovat valmiina pelaamaan, Keskitalo ennakoi lauantaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle