Liigaottelu Tallinnassa on Ilvekselle hyppy tuntemattomaan − kapteeni Eemeli Suomi toivoo kotietua kannattajarintamalta

LIIGA / Haastattelu
Eemeli Suomi toivoi kannattajien saapuvan sankoin joukoin paikalle.
Kuva © Timo Savela
Liiga rantautuu lauantaina kahden ottelun voimin Tallinnan Tondiraban jäähalliin. Ensimmäisessä pelissä Ilves kohtaa SaiPan. Tupsukorvien kapteeni Eemeli Suomi painotti, että valmistautuminen hoidetaan vieraspelin tyyliin. Ulkomailla pelattaessa puolueeton kenttä saattaa tuoda omat kiemuransa.

Ilves suuntasi perjantaina alkuillasta Suomenlahden yli Tallinnaan, jossa se kohtaa lauantaina kello 15.30 alkavassa ottelussa SaiPan. Joukkueen kapteeni Eemeli Suomi totesi, että joukkue valmistautuu koitokseen kuin normaaliin vieraspeliin.

− Vedämme normaalisti aamujäät ja otamme siihen päälle pienen huilin. Sitä kautta olemme valmiita peliin, Suomi virkkoi.

Vaikka Ilves onkin merkattu pöytäkirjoissa vierasjoukkueeksi, tilanne on molemmille joukkueille sama. Myös SaiPa pelaa vieraalla jäällä. Ottelu saattaa kääntyä kumman tahansa kotiotteluksi ainakin, jos toisen kannattajat ottavat yliotteen toisesta kannattajaryhmästä.

− Olisi hienoa, jos meidän kannattajia olisi paikalla paljon. Silloin tunnelma voisi olla kuin kotipelissä.

Ilves-kapteeni kertoi katsoneensa Jokereiden otteluja Tondiraban jäähallista muutama viikko sitten, mutta tv:stä nähtyjä kaukalon pieniä eroavaisuuksia lukuun ottamatta tamperelaisleirissä ei ole aiempaa tuntumaa lauantain päänäyttämöstä.

Ilvestä vastaan luisteleva SaiPa sopii Suomen mukaan hyvin vastustajaksi.

− Heillä on hyvä porukka. Laitamme luistimet liikkumaan, jotta saisimme heidät ahtaalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle