Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"

LIIGA / Haastattelu
Kallioniemi toimitusjohtaa Liigaa.
Kuva © Mikko Lieri

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoi Jatkoajalle, että Liiga-seurat ovat olleet aktiivisia rokottautumisessa koronavirusta vastaan.

− Tilanne etenee hyvin. Nuorilla pelaajilla ei ole vielä ollut kaikilla mahdollisuutta ottaa toista rokotetta, mutta ylivoimainen enemmistö on rokotettu siihen mennessä, kun kausi alkaa.

Viime kauden runkosarjassa ottelusiirtoja nähtiin paljon ja myös perumiset olivat osa työkalupakkia. Alkavalla kaudella samoja ongelmia ei enää pitäisi olla.

− Rajoitusten ennakoiminen on ollut haastavaa. Moni on todennut, että on oltava valmis reagoimaan. Jos liki kaikki tai suuri enemmistö on rokotettu, niin toivottavasti THL:n nykyisten ja tiedossa olevien tulkintojen mukaan se tarkoittaisi sitä, ettei joukkuekaranteeneja tulisi.

Kallioniemi muistuttaa, että alueellisesti päätökset tekee viime kädessä tartuntatautilääkäri ja että linja vaikuttaisi nyt siltä, että rokotesuoja poistaa karanteenit.

Erikseen Liiga ei ala tarjoamaan asiantuntijaohjeistusta esimerkiksi rokottamattomille henkilöille.

− Tietoa on saatavilla. Pelaajayhdistys on myös ottanut kantaa ja mekin ilman muuta kannustamme rokotteen ottamiseen. Kaikki Liigan toimiston henkilökunnasta on rokotettu. Vastuu tiedottamisesta on työnantajalla, eli seuroilla itsellään.

− Henkilökohtaisesti koen, että rokotteen ottaminen on vastuunottoa. Siten saamme paitsi jääkiekkoelämän, myös yleisestikin koko elämän rullaamaan, Kallioniemi totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.
Haastattelu
Toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen akuutista koronakurimuksesta: "Ei olisi ollut edes täytemiehillä mahdollista saada joukkuetta kasaan"
12.2.2022 12:33
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoi, että joukkueen vaikea koronatartuntatilanne selvisi vasta perutun paikallisottelupäivän aamuna.