Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"

LIIGA / Haastattelu
Kallioniemi toimitusjohtaa Liigaa.
Kuva © Mikko Lieri

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoi Jatkoajalle, että Liiga-seurat ovat olleet aktiivisia rokottautumisessa koronavirusta vastaan.

− Tilanne etenee hyvin. Nuorilla pelaajilla ei ole vielä ollut kaikilla mahdollisuutta ottaa toista rokotetta, mutta ylivoimainen enemmistö on rokotettu siihen mennessä, kun kausi alkaa.

Viime kauden runkosarjassa ottelusiirtoja nähtiin paljon ja myös perumiset olivat osa työkalupakkia. Alkavalla kaudella samoja ongelmia ei enää pitäisi olla.

− Rajoitusten ennakoiminen on ollut haastavaa. Moni on todennut, että on oltava valmis reagoimaan. Jos liki kaikki tai suuri enemmistö on rokotettu, niin toivottavasti THL:n nykyisten ja tiedossa olevien tulkintojen mukaan se tarkoittaisi sitä, ettei joukkuekaranteeneja tulisi.

Kallioniemi muistuttaa, että alueellisesti päätökset tekee viime kädessä tartuntatautilääkäri ja että linja vaikuttaisi nyt siltä, että rokotesuoja poistaa karanteenit.

Erikseen Liiga ei ala tarjoamaan asiantuntijaohjeistusta esimerkiksi rokottamattomille henkilöille.

− Tietoa on saatavilla. Pelaajayhdistys on myös ottanut kantaa ja mekin ilman muuta kannustamme rokotteen ottamiseen. Kaikki Liigan toimiston henkilökunnasta on rokotettu. Vastuu tiedottamisesta on työnantajalla, eli seuroilla itsellään.

− Henkilökohtaisesti koen, että rokotteen ottaminen on vastuunottoa. Siten saamme paitsi jääkiekkoelämän, myös yleisestikin koko elämän rullaamaan, Kallioniemi totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
NHL tuomitsi Evander Kanen tuhtiin pelikieltoon koronasääntöjen rikkomisesta − ESPN: hyökkääjä väärensi rokotustodistuksensa
19.10.2021 10:54
Kanen panna kestää 21 runkosarjaottelun ajan. Kaneen kohdistui myös syytöksiä kotiväkivallasta, mutta tutkinnassa ei löytynyt siitä riittävää näyttöä.
Uutinen
HPK:n ja Pelicansin välinen harjoitusottelu peruttiin vain hetkeä ennen avauskiekkoa – syynä Pelicansin joukkueen jäsenen koronatartunta
2.9.2021 19:08
Peruutuksesta tiedotettiin noin kymmenen minuuttia ennen ottelua. Hämeen Sanomien tietojen mukaan joukkueet ehtivät käydä jäällä lämmittelemässä normaalisti.
Haastattelu
Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi: "Ylivoimainen enemmistö rokotettu viimeistään, kun kausi alkaa"
28.8.2021 9:30
Kallioniemen mukaan Liiga-seurat ovat rokottautuneet ahkerasti. Alkavalla kaudella joukkuekaranteenien uhka on poistumassa.

Lue myös