Liigan sääntömuutos puhuttaa – Nyt avautuu HIFK-hyökkääjä Åsten: ”Olisi kiva, jos pelaajiakin kuunneltaisiin”

LIIGA / Haastattelu
Micke-Max Åsten on tunnettu painavista taklauksistaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Liigan hallitus jyrähti ja linjasi tiukalla otteella uusista toimenpiteistä päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyen.

Jatkossa kaikista päähän kohdistuvista ja ottelurangaistuksen arvoiseksi katsottavista taklauksista annetaan vähintään 5 ottelun pelikielto.

Suorasukainen päätös on herättänyt erityisesti pelaajien keskuudessa parran pärinää. Viimeisimpänä kantansa aiheeseen kertoi HIFK-hyökkääjä Micke-Max Åsten, joka antaa Liigalle sapiskaa tavasta, jolla sääntömuutos toteutettiin.

– Tällainen toiminta kyllä hiertää, Åsten aloitti Liigan päätöksen kommentoimisen vakavalla äänenpainolla.

– Nyt lähdettiin koventamaan rangaistuksia urakalla kuuntelematta pelaajia. Jonkinlainen kohtuus pitäisi kyllä olla. Yhdessä tätä hommaa kuitenkin tehdään, Åsten kertoi.

Painavista taklauksista tunnetun HIFK-hyökkääjän mukaan keskustelu etenee tällä hetkellä omituisessa asennossa. Hän itse peräänkuuluttaa pelaajien vastuuta kentällä rumien taklausten vähentämiseksi.

– Keskustelu on mennyt paljon siihen suuntaan, että taklattavalla ei ole minkäänlaista vastuuta. Se on mielestäni epäkunnioittavaa tätä peliä kohtaan, jos ei suojele itseään, Åsten mietti.

– Pitää kunnioittaa peliä ja muita pelaajia. Ei täällä voi vedellä miten sattuu. Tässä meillä jokaisella on peiliin katsomisen paikka, Åsten täsmensi.

Uusi sääntö oli päästä koetukselle heti keskiviikkoillan kierroksen seurauksena. Åsten itse oli kokemassa kovia, kun Lukon Kristian Pospisil osui sokeasta kulmasta häntä päähän. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

Romuluisen hyökkääjän mielipide tilanteesta ja uuden säännön heikkouksista oli selvä.

– En minä ainakaan toivo, että vastustaja saa tuollaisesta harmittomasta osumasta viisi peliä pelikieltoa, Åsten tulkitsi tilannetta ja uutta sääntöä ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle