Liigan kuumin vahti torjuu nollapelejä, käyttää mailaansa ja neuvoo joukkuekavereitaan niin, että katsomo raikaa - "Pahoittelut, jos kuuluu liian kovaa"

LIIGA / Haastattelu
Juho Olkinuora on "kuumaa kamaa".
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Kymmenen peliä, yhdeksän voittoa. Kaksi nollapeliä putkeen, ja Liigassa toiseksi vähiten päästettyjä maaleja (93). Pelicans on sellaisessa liidossa, jota ei Lahdessa ole vähään aikaan nähty.

Joukkue otti perjantaina TPS:stä toisen perättäisen "nollapelivoiton" kaatamalla vieraat numeroin 3−0. Pelicans avasi vahvasti iskien heti alkuun kaksi maalia, jonka jälkeen edessä oli puolustustaistelu. Viime viikolla KooKoon nollannut Juho Olkinuora venyi pikkumustan eteen ällistyttävät 43 kertaa.

Liigan mahdollisesti kuumin veskari suhtautuu jäätävään iltapuhteeseensa tyynesti.

− Noo, tuli ehkä monta vetoa, mutta moni tuli "ulkopuolelta". Ei siinä sen kummemmin muuta vaikeaa ollut, kuin että ehkä itse aiheutin mailapelillä pari (paikkaa), maalivahti arvelee.

Jos on lahtelaispoppoon selvin vahvuus ollut joskus aiemmin räväkkä ja aggressiivinen hyökkääminen, niin perjantaina voitto tuli alakerran kautta. Pelicansin reppu ei ole pölissyt 120 minuuttiin ja lisäksi lahtelaisille ei ole tehty tänä vuonna yhden ainuttakaan maalia heidän pelatessa alivoimalla.

Mitä Olkinuora sanoo siihen, että vastustaja on juhlinut ylivoimamaalia edellisen kerran 18. joulukuuta 2018?

− Taikauskoiset veskarit eivät halua kuulla tuollaisia. Kiitos siitä, maalivahti veistelee median edessä.

− Ehkä joukkue on sitoutunut niihin juttuihin, mitä me haluamme tehdä alivoimalla. En minä aio paljastaa meidän salaisuuksia sen enempää. Se on ollut iso osa meidän peliä viime aikoina, salaperäinen torjuja tuumii.

Pelicansin kopissa soi voitto-ottelun jälkeen mm. menevä suomalainen rap-kappale, jossa laulun sanat kuuluvat malliin "Hei hei, me lennetään". Onko kenties alakerta suurin salaisuus pelikaanin lentoon?

− Se lähtee niin kokonaisuudesta. Kaikki on suhteellista, toissa kauden pudotuspeleissä edellisen kerran kaksi nollapeliä putkeen torjunut veskari painottaa kehuen kaikkea muutakin tekemistä.

Olkinuora on siinä mielessä erikoinen veskari, että hän pelaa mailallaan jopa poikkeuksellisen paljon. Perjantaina hän lahjoitti TPS:lle tuhannen taalan paikan, ja onpa hänen nähty myös kamppailevan kiekosta jopa kenttäpelaajien kanssa ihan maalin takanakin.

Lisäksi helsinkiläislähtöisen torjujan äänekkäät neuvot kesken pelien kantautuvat selvästi kauas katsomoon.

− A-junnuista se on minulla lähtenyt. Kyllä se kuuluu meidän joukkueessa kaikille muillekin. Pahoittelut, jos kuuluu liian kovaa, ilmeisen hyväntuulinen maalivahti virnuilee.

− Toivottavasti kommunikointi auttaa, en minä turhia halua huudella. Se on asia, mitä ei oikein voi mitata missään tilastossa.

Ja kun neuvot ja kaikki pelilliset seikat toimivat, on Pelicans tällä hetkellä edelleen jopa nelosena. Kymmenen edellisen pelin saldo on 27/30 pinnaa. Luulisi, että kopissakin on fiilis kohdallaan.

− Kun tulosta tulee, niin silloin ehkä vähän tunnelma kevenee. Meillä on hyvä ryhmä, meillä on hauskaa päivittäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle