Liigan kuumin maalitykki Teemu Turunen mahdollisesta maalipörssin voitosta: ”Olisihan se hieno juttu”

LIIGA / Haastattelu
Turusen lapa oli Raksilan lauantai-illassa jälleen lämpöisenä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Koko Liigan maalipörssiä tällä haavaa johtavan Teemu Turusen tykkikausi sai jatkoa Raksilan lauantai-illassa. Turunen iski kaksi maalia, mukaan lukien voittomaalin, Kärppien kaataessa KalPan.

Peräkkäisinä päivinä kohdanneet Kärpät ja KalPa olivat kahden ottelun minisarjassa tasaväkiset vastinparit molempien joukkueiden napatessa voitot mieheen. Perjantain tappion jälkeen Kärpät onnistui lauantai-iltana tasoittamaan puntit 5–2-lukemiin päättyneellä voitolla.

Maalipörssissä nyt kolmen maalin etumatkalle karanneen Teemu Turusen lapa oli jälleen kuumana, kun mies iski ylivoimalla kaksi liki identtistä osumaa. Kolmaskin samalta paikalta oli lähellä, mutta kiekko pysähtyi KalPa-maalin ylähirteen.

− Kalpa on ollut meille tiukka vastus tällä kaudella, joten hyvät fiilikset totta kai voitosta. Hieno ilta ja hieno voitto. Tiukka peli, mutta ylivoimalla olimme tehokkaita.

− Vähänhän se harmitti, kun se kolmas ei mennyt sisään. Pääasia, että voitimme kuitenkin, virnuili Turunen.

Vaikean alkukauden jälkeen vain kolmesti pisteittä tämän vuoden puolella jäänyt kärppälauma on tehnyt tasaista nousua kohti Liigan huippua. Muutoksia joukkueen pelaamisessa on tapahtunut silmiinpistävästi alkukauteen verrattuna.

− Olemme olleet aktiivisempia. Saamme pelata vähän luomummin ja esimerkiksi leikkailla keskialueella ristiin vapaammin. Se vaatii paljon pelinlukemista ja vahvaa paineistusta, jota olemme tehneet myös enemmän viime aikoina.

Vuoristoratamainen sesonki on hionut petolaumaa yhteen läpi kauden, eikä hitsautumisprosessia sekoittamaan hankittu siirtorajalla Mestis-hankinta Jarkko Harjulaa lukuun ottamatta vahvistuksia. Tähtäimet Oulussa ovat kevään peleissä, joihin on vielä yhdeksän ottelua aikaa valmistautua.

− Kopissa on hyvä joukkuehenki ja kaikilla on kivaa. Kyllä uskon, että pidemmänkin päälle nämä tapahtumat hitsaavat meitä yhteen entisestään.

− Yritämme pelata nyt viimeiset runkosarjan ottelut mahdollisimman tasaisesti. Nyt on ollut vähän hyviä ja huonoa päiviä, niin meidän pitää yrittää kaivaa se tasaisuus sieltä. Pitää jaksaa joka pelissä paineistaa kovaa ja saada sitä kautta peliä vielä parempaan kuntoon. Ehkä tuota meidän alivoimaakin voimme vielä jumpata.

Kohti ensimmäistä maalikuninkuutta

Erityisesti Turusella itsellään kausi on mennyt putkeen. Maalipörssin piikkipaikalla lauantain kierroksen jälkeen paistattelevan maalilingon ruuti on ollut rutikuivaa, ja arvokkuudessaan Turunen kuuluu eittämättä myös keskusteluihin kauden jälkeen jaettavasta Lasse Oksanen -palkinnosta.

− Fokus on aika lailla vain tässä hetkessä. Siinä on ollut vierellä hyvät kenttäkaverit, joiden kanssa pääsee pelaamaan ja vastuutakin tulee, niin kyllähän silloin tulosta odotetaankin.

− Turhan aikaistahan tässä on vielä spekuloida (maalipörssin voitolla), mutta olisihan se hieno juttu. Edelleen täytyy jakaa kiitosta ketjukavereille. Onhan noista Killen (Ville Koivunen) syötöistä aika mukava laitella tyhjään maaliin. Kepulta (Joonas Kemppainen) hyvät maskit siihen vielä päälle, niin onhan siinä kiva pelata.

Tuleva vielä hämärän peitossa

Liigan kuumin maalitykki on vailla ensi kauden sopimusta. Nyt kaksi kautta Oulussa viettänyt ja Helsingissä syntynyt Turunen on viihtynyt pohjoisessa, niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

− Olen tykännyt olla Oulussa. Täällä on hyvät puitteet ja kun Oulussa asustaa, pääsee paljon pyörimään luonnossa, mistä tykkään.

− Kun vastuutakin tulee, niin olen kyllä kaikin puolin tykännyt.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat kuitenkin tällä hetkellä 28-vuotiaalla Turusella vielä auki.

− Oulu on mahdollinen jatkopaikka, mutta mitään päätöksiä ensi kauden suhteen en ole vielä tehnyt. Mennään päivä ja viikko kerrallaan, päätti Turunen.

» Lähetä palautetta toimitukselle