Liigan kulttipelaaja saavutti 500 ottelun rajapyykin − teki kovan lupauksen ja puntaroi vaihtoehtoista urapolkua

LIIGA / Haastattelu
Virtanen sai TPS:n perinnepäähineen ottelun jälkeen päälaelleen.
Kuva © Saana Hakala
Liigan kulttipelaaja Jonne Virtanen saavutti keskiviikkona kunnioitettavan 500 ottelun rajapyykin Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa. Hän jakoi kiitosta uransa aikana tutuksi tulleille ihmisille ja iski pöytään kovan luokan lupauksen.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen oli Ilvestä vastaan voitokkaasti päättyneen vierasottelun jälkeen onnellinen mies. Lyhyesti puhuneen luotsin ykkösviesti oli seuraava:

− Jos yksi pelaaja nostetaan ylitse muiden, niin se on Herra 500 - Jonne Virtanen. Hänelle haimme voittoa. Jätkät olivat laittaneet rahaa taululle "Monnin" juhlapäivän kunniaksi.

Virtanen kävi pikaisesti pukukopissa kolmannen erän tuoksinassa. Tälli ei kuitenkaan sysännyt miestä sivuun. Päin vastoin - mies iski pelin jälkeen pöytään kovan lupauksen, ja Kaskinen paljastikin, mistä on kyse.

− Hän otti ison blokin lopun alivoimalla. Virtasen sanoin: "500 takana, 500 edessä".

Tekevälle sattuu

Juhlakalu itse oli kamppailun jälkeen tietysti tyytyväinen, mutta toppuutteli sanomisiaan ainakin jonkin verran. Hän myös taustoitti syitä pukukoppivisiitilleen.

− Näin pelin jälkeen tuossa 500:ssa tuntuu olevan aikamoinen tekeminen. Siinä blokkitilanteessa enemmänkin vain säikähdin, kun en meinannut saada henkeä, Virtanen virkkoi kylkiluihin osunutta kutia.

Virtanen päivysti Ilves-vahti Antti Lehtosen näkökentässä turkulaisten 2−0-osuman syntyhetkellä. Tilannetta tarkasteltiin videolta pitkään.

− En tiennyt sääntöä. En ollut varma, koskeeko sääntö maalivahdin alueella olemista vai maalivahdin häirintää. Veskaria en häirinnyt, mutta alueella olin selvästi.

Lopulta tilanne tulkittiin TPS:lle edukkaasti, ja lopulta neljään maaliin venynyt etumatka riitti loppuun saakka.

Itseoikeutettu ottelun päällikkö

Konkarikolossi saapui haastatteluun vaikuttava viritelmä päänsä päällä.

− Tällainen päähine jaetaan aina pelin jälkeen päällikölle. Näemmä, kun on tarpeeksi paikalla, saa tällaisen. Tämä on ensimmäinen kerta tällä kaudella. Maalivahtiosastolla ja Zach Budishilla tämä useimmin on ollut.

TPS:n pukukopissa oli ilmeisesti laitettu rahaa kiinni joukkueen voitolle. Virtanen itsekin osallistui vetotalkoisiin yhdessä joukkuekavereidensa kanssa.

− En viitsi kertoa tarkkaa summaa, sillä minun on mentävä vielä illalla kotiin. Puhutaan muutamista satasista. Kalle (Kaskinen) ainakin laittoi rahaa, mutta eivät kaikki. Nämä ovat tällaisia perinteitä, jota vanhemmat pitävät yllä, jotta nuoremmat oppivat olemaan häviämättä.

Ilves tuli lopulta maalin päähän ja pääsi vielä ottelun loppuhetkillä hakemaan tasoitusta ilman maalivahtiakin. Virtasen mukaan vastaava ilmiö on jääkiekosta hyvinkin tuttu.

− Luisuimme pelisuunnitelmastamme, ja Ilves sai maalin. Vastustaja sai pidettyä momentuminsa aika hyvin. Aika klassisesti alussa onnistui kaikki, mutta sitten odottelimme, että peli loppuu.

Raksahommat saavat odottaa − perhe ja ystävät vievät eteenpäin

30-vuotiaan hyökkääjän ura on jo tähän mennessä mittava, ja Virtanen jakaakin kiitosta erityisesti perheelleen, joka elää ja hengittää lajille.

− Suomen mestaruus tietenkin nousee esiin. Hienojen ihmisten kanssa on saanut olla. Omat muksut ovat tietenkin kärjessä. Junnuvuosilta on paljon ystäviä, jotka eivät enää pelaa. Tapasin myös lasteni äidin hallilla.

Virtanen ei halunnut luetella kaikkia värikkäitä persoonia uransa varrelta peläten, että joku unohtuisi. Yhden pelikaverin hän kuitenkin mainitsi.

Tuomas Vänttinen on ollut kyllä aikamoinen tapaus. Ei varmaan kuulu tähän haastatteluun, että miksi näin on.

TPS on aloittanut tämän kauden runkosarjan hyvin. Vaikka hyökkääjä ei ole totutusti pisteillä mässäillyt, on hän kuulunut joukkueen vakiokalustoon. Vaihtoehtoiselle työuralle Virtanen ei vielä ole valmis.

− Suurimman osan ajasta on kivaa. Välillä ei ole niin hauskaa, mutta kyllä tämä ukon raksafirman voittaa. Uskoisin, että pääsisin sinne töihin. Toivotaan kuitenkin, että saan jatkaa pelaamista, Virtanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle