Liigadebyyttinsä tehnyt Ässien Eemeli Takala esiintyi edukseen Tapparaa vastaan: "Alkuun jännitti todella paljon!"

LIIGA / Haastattelu
Eemeli Takala nousi Tampereelle matkustaneeseen joukkueeseen vuorokauden varoitusajalla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ässien A-nuorten kauden paras maalintekijä pelasi uransa ensimmäisen Liiga-ottelun keskiviikkona Tampereella Tapparaa vastaan.

Ässien päävalmentaja Pasi Kaukoranta hehkui tappiosta huolimatta ylpeyttä oman joukkueensa esityksestä keskiviikkoisen Tappara-ottelun jälkeen.

— Parasta mitä jääkiekkovalmentaja voi housut jalassa kokea, on Tapparan laittaminen ahtaalle sen kotikaukalossa, Kaukoranta tiivisti ottelun annin Hakametsän hallin pukukoppikäytävällä.

Yksi Kaukorannan ylpeyden aiheista oli ensimmäisen Liiga-ottelunsa Tampereella pelannut, vasta 18-vuotias Eemeli Takala. Takala on 20. osumallaan Ässien A-junioreiden paras maalintekijä tällä kaudella.

S-Kiekon kasvatti myönsi, että jännitys oli kova ensimmäisen kerran kaukaloon hypätessä.

— Alkuun jännitti todella paljon! Onneksi pääsin pian rytmiin mukaan ja alkoi tuntumaan pelaaminenkin hyvältä. Nousu joukkueeseen tuli nopeasti. Eilen treenien jälkeen sanottiin, että olen mukana ja aivan innoissani otin tiedon vastaan, Takala kertasi tunnelmiaan ottelun jälkeen.

— Odotin, että Liigassa pelataan kovaa, mutta vauhti oli melkein samanlaista kuin A-junioreissa. Täällä oli sitten kyllä vastassa paljon isompiä äijiä kuin mitä niissä peleissä, debytantti puntaroi Liiga-ottelun ja nuorten pelien eroavaisuuksia.

Eemeli Takala istutettiin porilaisten nelosketjuun yhdessä Jussi Makkosen ja Aleksi Rekosen kanssa. Kolmikko oli vieraiden näkyvimpiä ja paransi koko ajan peliään. Tapparan kaksi ensimmäistä jäähyä tuli Ässien nelosta vastaan ja näistä jälkimmäinen toi myös Ässien avausmaalin ylivoimalla.

Debyytissään 9 minuuttia 51 sekuntia peliaikaa kellottanut Takala pelasi ottelussa 14 vaihtoa ja laukoi kertaalleen kohti Tappara-vahti Niklas Bäckströmiä. Hän oli lisäksi jäällä Tapparan kolmannen maalin aikana. Kokonaisuutena nuori porilainen oli tyytyväinen omaan sekä ketjunsa peliin.

— Pystyimme luomaan tänään hyviä paikkoja koko joukkueena ja niitä oli meidänkin kentällä. Valitettavasti emme vain kiekkoa saaneet maalin toimitettua, Eemeli Takala kävi ottelua läpi.

Yksi Jussi Makkosen ketjun paikoista tulikin Eemeli Takalalle hänen uransa toisessa Liiga-vaihdossa.

— Olin maalin edessä. Kiekko tuli maalin takaa sen verran yllättäen ja nopeasti etten ehtinyt saada mailaa väliin, Takala muisteli yllättäen avautunutta paikkaansa.

Ässien pelit alkavat tämän kauden osalta jäädä vähiin, mutta viikko jatkuu vielä tuplaotteluilla Vaasan Sporttia vastaan. Eemeli Takalan mukaan jatkosta ei ole vielä puhuttu, mutta oli luottavainen, että pelit jatkuvat hänen osaltaan Liigassa.

— Ei ole sanottu miten homma osaltani jatkuu, mutta uskon olevani mukana pelaamassa myös Sportiakin vastaan, Takala päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle