Levtchillä selvät sävelet voittokulun palauttamiseen: "Ei tarvitse ainakaan edellisiä tappioita miettiä"

LIIGA / Haastattelu
Anton Levtchi väläytti IFK:ta vastaan hienolla poikittaissyötöllään ylivoimalla.
Kuva © Saana Hakala
Juniorivuosistaan asti Tapparan organisaatiossa kiekkoillut Anton Levtchi on murtautunut tällä kaudella kirvesrintojen kärkiketjuihin. Tapparan lyhyttä tappioputkea nuori höykkääjä ei turhaan murehdi, vaan odottaa vesi kielellä kevään ratkaisupelejä.

Tapparan kärkiketjuihin tällä kaudella murtautunut ja paikkansa vakiinnuttanut Anton Levtchi oli tappioon päättyneen HIFK-ottelun jälkeen rauhallisin mielin.

– Tiukka peli oli kokonaisuudessaan, maalin peli. Alussa tulimme hyvin ja meillä oli siinä hyvä hetki. Toisessa erässä kaveri sai ylivoimalla tasoitusmaalin, ja menimme taas johtoon.

Ottelussa Tappara hallitsi avauserää, mutta pelin edetessä suunta kääntyi. Lopulta IFK löi numerot tasoihin vain kaksi sekuntia ennen loppua ja lopulta kaappasi voiton mukaansa voittomaalikilpailussa.

– Kolmannessa erässä puolustimme paljon, vaikka olisi pitänyt päästä hyökkäämään. Sitten kaksi sekuntia ennen loppua kaveri teki tasoitusmaalin, mikä harmittaa. Ei sille voi mitään, jatketaan eteenpäin, Levtchi harmitteli.

Tappara on ajautunut seitsemän ottelun voittoputkensa jälkeen orastavaan tappioputkeen. Se on hävinnyt lyhyen ajan sisällä kolme peliä vain maalin erolla, yhden jatkoajalla ja nyt voittomaalikilpailussa.

Levtchi uskoi, että ainakaan tappioiden murehtiminen ei kurssin kääntämisessä auta.

– Ei tarvitse ainakaan edellisiä tappioita miettiä, kun niihin ei voi oikein vaikuttaa. Pitää vaan mennä eteenpäin. Joka peliin lähdemme uudella ilmeellä ja voittamaan niitä, niin kyllä niitä voittoja tulee sieltä.

Nuorelle hyökkääjälle kuluva kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla menestyksekäs. 53 runkosarjaottelussa tilille on ropissut mukavat tehot 12+26=38. Peliaikaa tulee kärkiketjujen lisäksi ylivoimassa, sekä myös ottelun loppuhetkillä niin johto- kuin tappioasemassakin.

– En ole mitään tehnyt eri tavalla. Treeniä paljon, niin se on sitten palkittu tuolla kaukalossa, arvioi Levtchi lentokelinsä syytä.

Liigan pudotuspelin lähestyvät kovaa vauhtia, ja runkosarjaa onkin jäljellä enää parin viikon verran. Viime keväänä pronssimitalin kaulaansa saanut hyökkääjä odottaa kevään tosipelejä vesi kielellä.

– Ainahan niitä odottaa. Sitä varten tehdään kesällä ja ennen kaikkea kauden aikana töitä, että päästään niitä pelejä pelaamaan. Ne ovat hienoja pelejä.

Pudotuspeleissä hän uskoo Tapparan olevan edellisten keväiden tapaan äärimmäisen iskukykyinen.

– Aika hyvin on paketti kasassa. Tietysti pieniä yksityiskohtia pystymme parantamaan. Ne kun laitamme kuntoon, niin olemme kova joukkue keväällä.

Muokattu: 25.2.2020, kello 23.03: Kuva vaihdettu tuoreeseen, Tappara-HIFK-ottelussa otettuun kuvaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle