Leskinen ei lähde Mikkeliin takki auki: "Ei lähdetä liukumaan ja katselemaan"

LIIGA / Haastattelu
Tuttu näky tältä kaudelta: Ville Leskinen juhlimassa maalia.
Kuva © Jarno Hietanen
Liigan pistepörssin voitosta kamppaileva Ville Leskinen oli jälleen näkyvässä roolissa, kun Kärpät kaatoi JYPin. Leskinen kertoo haastattelussa ajatuksiaan Jussi Jokisesta, kehityksestään ja lauantain ottelusta Mikkelin Jukureita vastaan.

Oulun Kärppien hurja kausi sai jatkoa, kun Kärpät kohtasi perjantaina JYPin Jyväskylässä. Kotijoukkue karkasi avauserässä nopeasti 1-0 johtoon, mutta sen jälkeen peli oli tiukasti Kärppien hyppysissä.

− JYP oli alussa aika hyvä. Me parannettiin jatkuvasti, ja olimme kyllä lopussa parempi joukkue, tuumi Ville Leskinen.

Kärpät hyödynsi JYPin kiekolliset virheet keskialueella surutta, sillä perjantain neljästä maalista kolme aiheutui jyväskyläläisten pelaajan kiekonmenetyksestä. 

− Ei niitä varsinaisesti lähdetty hakemaan, vaan ne tulivat enemmänkin pelin mukana. Ollaan kyllä tehty tällä kaudella paljon maaleja vastahyökkäyksistä, koska pyritään kääntämään peliä mahdollisimman nopeasti, jos paikka tulee.

Vaikka ilta päättyi oululaisten juhliin, suurimman valokeilan varasti JYP-legenda Eric Perrin. Kanadalainen pelasi nimittäin viimeisen runkosarjaottelunsa JYPin paidassa, joten seremoniat olivat sen mukaiset.

− Oli kyllä siistiä pelata, hieno pelaaja, vastustajalla kova lataus ja halli täynnä. Tiedettiin, että tulee kova peli, mutta vastattiin huutoon ihan hyvin.

Leskinen on noussut tasaisen varmasti kohti liigan huippua, 25-vuotiaan Kärppien juniorimyllyn kasvatin polku kasvattajaseuransa johtotähdeksi on kuitenkin ollut hieman epätavallinen, sillä Leskinen joutui hakemaan vauhtia liigakartalle Oulun ulkopuolelta. 

A-juniorivuosien jälkeen tie vei Kuopioon ja KalPaan, jossa Leskinen teki liigadebyyttinsä. Kuopiossa vastuu ja liigapelit jäivät kuitenkin vähiin, joten seuraavana etappina oli siirtyminen Vaasaan. Leskinen pääsi pelaamaan 25 liigaottelua Sportin paidassa heti ensimmäisellä kaudellaan, mutta lopullinen murtautuminen liigakaukaloihin tapahtui kaudella 2015-16. Silloin 34 ottelussa syntyivät tehot 5+10=15.

Tuon kauden jälkeen kasvattajaseuran kiinnostus heräsi jälleen, ja Leskinen palasi takaisin "kotiin". Kärpissä kolmatta kauttaan pelaavan taiturin nousu liigan huipulle on edennyt askel kerrallaan.

Ensimmäisellä kaudella Leskinen takoi 54 ottelussa 36 tehopistettä, toisella kaudellaan jo 45, mutta lopullinen läpimurto sarjan tähtikastiin on tapahtunut tällä kaudella. Kun runkosarjaa on Kärppien osalta jäljellä vielä kolme ottelua, Leskinen on iskenyt 54 ottelussa tehot 28+25=53.

− Vaikea sanoa suoranaista syytä, miksi on mennyt näin hyvin. Ehkä osasyy löytyy vain pitkäjänteisestä työstä, ja olen toki saanut olla terveenä. Ollaan tehty hyvää työtä Oulussa jo monta vuotta, nyt se kantaa hedelmää, myhäili Leskinen. 

Ville Leskinen on päässyt kokeilemaan tällä kaudella siipiään maajoukkueen puolella.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Maalipörssin kärkinimi kamppailee myös pistepörssin voitosta, sillä kärjessä viilettävä KooKoon Malte Strömwall on Leskistä vain pisteen verran edellä. 

Perjantain ottelussa JYPiä vastaan Leskinen jäi kiikaritehoille, mutta oli muuten tapansa mukaan varsin näkyvässä roolissa. Kärpät vahvistui kesken kauden Jussi Jokisella, jonka kanssa Leskinen ja Niclas Lasu ovat muodostaneet oululaisten ykkösketjun käytännössä jokaisessa ottelussa hankinnan jälkeen.

− Ihan hyvä tuossa on pelata, kaikki ovat hyviä pelaajia ja homma on toiminut. Ei mitään valittamista.

Kärpät matkustaa Jyväskylästä seuraavaksi Mikkeliin, jossa vastaan luistelee jo pudotuspelimahdollisuutensa menettänyt Jukurit. Leskinen ja Kärpät eivät kuitenkaan lähde otteluun takki auki.

− Onhan se meillekin mukavampi, kun pelataan kunnolla. Pelataan hyvä peli siihen ennemmin kuin lähdetään liukumaan ja katselemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle