Lentokelissä oleva Partanen innoissaan maajoukkuedebyytistä - "Pyritään lyömään parasta pöytään"

LIIGA / Haastattelu
Partanen pääse näyttämään osaamistaan myös maajoukkueympyröissä.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mikkelin Jukureiden viime aikojen alavireisten tulosten joukossa on näkynyt myös valonpilkahduksia. Yksi kirkkaimmista pilkahduksista on ollut vahvassa vireessä oleva hyökkääjä Mika Partanen, joka pääsee mittaamaan tasoaan myös maajoukkueessa.

Jukureiden vaisut esitykset saivat jatkoa keskiviikkona Raumalla, kun Lukko venytti 2-1-voitollaan mikkeliläisryhmän tappioputken kolmen ottelun mittaiseksi. Jukureiden ainokaisen osuman alustanut Mika Partanen näki kuitenkin otteissa parannusta aiempaan.

− Oli siinä meilläkin paikkoja useampikin maali tehdä. Harvemmin sitä yhdellä maalilla voittaa, että vähän jäi puuttumaan. Ei ihan oltu ytimessä ja saatu siinä takaa-ajoa aikaiseksi, Partanen totesi.

− Kyllä ne perusasiat siinä olivat kunnossa. Toivottavasti Ilvestä vastaan pystytään jatkamaan siitä ja laitetaan kiekkoa pussiin paremmalla prosentilla.

Mikkeliläisten esityksissä on tappio-otteluissakin ollut hyviä jaksoja, mutta paketti ei ole pysynyt kasassa täyttä kuusikymmenminuuttista. Syyn siihen Partanen arvioi löytyvän henkiseltä puolelta.

− Ei siinä tarvitse montaa minuuttia ottaa jalkaa kaasulta, kun kaveri jo rokottaa. Nämä on sen verran kovia pelejä, ettei siinä ihan hirveästi kannata ruveta löysäilemään. Joka vaihdossa pitää vain tosissaan yrittää, jos haluaa nämä pelit voittaa, Partanen pohti.

− Pitää vain henkiseltä puolelta vain vähän enemmän kaivaa ja sitä kautta pelata paremmin sekä rennommin. Kyllä se henkinen puoli vain on se isoin juttu.

Vahvat otteet palkittiin maajoukkuekutsulla

Partasen alkukausi ei henkilökohtaisella tasollakaan ole ollut helpoin, sillä hyökkääjä joutui kauden toisen ottelun jälkeen yli kuukaudeksi sivuun loukkaantumisen vuoksi. Aiemminkin loukkaantumisista kärsineelle hyökkääjälle tilanne oli luonnollisesti pettymys, mutta hän kertoi pyrki olemaan stressaamatta sitä.

− Olihan se tietysti vähän hankala tilanne, kun sai ehjän kesän alle, oli hyvässä kunnossa ja peli lähti rullaamaan hyvin. Kyllähän se silloin vähän ketutti, että taas tulee jotain ihmevammaa siihen. Siinä vain pyrki pitämään kuntoa yllä. Pari peliä siinä meni peliin takaisin kiinni päästessä, mutta yllättävän nopeasti se onnistui.

Paluuottelussaan SaiPaa vastaan Partanen iski heti maalin ja varsinkin viime aikoina on päässyt todella vahvaan lentoon: edellisissä kuudessa ottelussa 26-vuotias hyökkääjä on tehtaillut tehot 4+4. Partasen itsensä mukaan pistevireen taustalla ei kuitenkaan ole mitään ihmeempiä taikatemppuja.

− Pelit on muutenkin kulkeneet hyvin, niin on saanut hyvän fiiliksen siitä päälle ja silloin yleensä tulee tulosta. Ketjukavereita pitää kiittää myös, että siinä homma on toiminut hyvin. Ei siinä mitään suurempaa salaisuutta ole. Yrittänyt vain pelata mahdollisimman hyvin ja tiedän, että pystyn vielä parempaankin, Partanen summasi.

Hunters-kasvatin vahvat suoritukset oli havaittu myös toisaalla ja Partanen sai kutsun joulukuun puolivälissä pelattavaan Venäjän EHT-turnaukseen lähtevään maajoukkueryhmään. Nuorisomaajoukkueissa aiemmin esiintynyt hyökkääjä kertoi valinnan olleen hänelle pienoinen yllätys. Hän lähtee kuitenkin innolla tekemään A-maajoukkuedebyyttiään.

− Hyvältähän se tietysti tuntui. Jotain on tehnyt oikein, että sinne kutsun sai. Hieno päästä näkemään Venäjälle, että millainen paikka se on.

− Innolla otetaan haaste vastaan ja kiva päästä näyttämään, mitä tämä mies kentällä osaa sielläkin tehdä. Pyritään mahdollisimman hyvin pelaamaan ja lyömään parasta pöytään, että pystytään niitäkin pelejä pelaamaan.

Ennen maajoukkuepelejä Partasella on edessään kuitenkin vielä liigaotteluita, kun perjantaina Jukureiden vieraaksi tulee Ilves. Kolmen ottelun tappioputki ei ole otteluun helpoin lähtökohta ja jukurihyökkääjä totesikin olevan tärkeää pysyä positiivisena vaikeinakin aikoina.

− Tietysti tappiot aina vähän joukkueeseen vaikuttaa, mutta ne vaikutukset pitää vain minimoida ja pysyä positiivisena. Varsinkin kun tietää, että osataan pelata hyvin. Raikas mieli vain huomiselle ja hyvä peli siihen, Partanen linjasi.

− Jatketaan vain sitä peruspelaamista kuin Lukkoa vastaan, eikä oteta hirveästi jäähyjä. Ilvekselläkin on taitavia jätkiä, jotka osaa rankaista, jos virheitä tehdään. Tehdään pienet asiat hyvin ja pari maalia enemmän kuin vastustaja, niin sillä tavallahan ne pelit kääntyy voitoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle