Lenni Killinen on yksi Ässien kolmesta nuoresta, joilla on mahdollisuus nuorten MM-kisajoukkueeseen − "Sen näkee sitten, miten joukkue muotoutuu"

LIIGA / Haastattelu
Lenni Killinen edustaa Ässien nuoriso-osastoa.
Kuva © Saana Hakala

Ässät hävisi lauantaina Tampereella Ilvekselle maalein 0−2. Porilaisten ykkösketjussa liki 15 minuutin peliajan kellotti 19-vuotias Lenni Killinen.

− Pystyimme pelaamaan ihan hyvän pelin, mutta sössimme itse ottamalla liikaa jäähyjä. Peli olisi ollut käännettävissä, jos olisimme laittaneet paikoista sisään, Killinen manasi.

Ässät ei kuitenkaan saanut kuin 14 vetoa kohti Ilveksen maalilla torjunutta Ville Kolppasta.

− Ehkä haimme turhan hienoja kuvioita. En ole ihan varma, mistä tuo johtui. Enemmän vetoja ja liikennettä sinne maalille pitäisi saada.

Ässät on pelannut tällä kaudella vaihtelevasti. Viime kauden katastofi näyttäsi kuitenkin olevan takana. Killinen on tyytyväinen siitä, että hän saa muiden nuorten ohella luottoa päävalmentaja Ari-Pekka Seliniltä.

− Tietysti Ässät on ihan hyvä paikka pelata. Ainakin täällä olen päässyt pelaamaan hyvässä roolissa. Tietysti silloin pitää pystyä myös vastaamaan saatuun vastuuseen.

Killinen on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 20 ottelussa tehot 2+5=7.

− Alku oli hieman vaikeampi, mutta nyt on alkanut kulkea vähän paremmin. Minulla oli tuossa pieni loukkaantuminenkin. Kun toivuin siitä ja pääsin takaisin, niin peli on sujunut.

Ikänsä puolesta Killinen voi edustaa Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Tšekissä.

− Totta kai haluan olla mukana kisoissa. Se on selvä tavoite. Sen näkee sitten, miten joukkue muotoutuu. Täällä Ässissä on ollut nyt viisi peliä varsin hyvä meininki. Kunhan saamme hiottua pieniä pelillisiä juttuja kuntoon, niin tulostakin alkaa tulla, Killinen tuumi.

Ässistä kisakoneeseen ovat tyrkyllä myös hyökkääjät Otto Kivenmäki ja Roni Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle