Lenni Killinen epätasaisesta lohkojaosta: "Voisi valmistaa puolivälierään paremmin, jos olisi enemmän kovia pelejä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lenni Killinen oli juttutuulella ottelun jälkeen.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi voitti Kazakstanin nuorten MM-kisojen kolmannessa alkulohko-ottelussaan runsasmaalisesti 7-1. Vaikka numerot voisivat kertoa vahvasta pelistä, ykkösketjun laituri Lenni Killinen ei ollut tyytyväinen peliesitykseen. Etenkn pelin alku oli hänestä vaikea.

− Paljon parannettavaa jäi. Kaksinkamppailut ja työnteko oli vajaata pelin alussa, mutta saatiin niitä onneksi parannettua. Seitsemän tehtyä maalia on toki hyvä juttu, pystytään laittamaan kiekkoa verkkoon, kertasi Killinen peliä.

Suomen jäähykuri oli erittäin heikkoa Kazakstania vastaan. Aiemmissa peleissä molemmissa on tullut viisi jäähyä, nyt Suomi jäähyili peräti yhdeksän kaksiminuuttisen verran.

− Ei ollut työnteko aivan tapissa, niin tuli huolimattomia jäähyjäkin. Ne pitää saada karsittua pois jatkossa, boksista pelejä ei voiteta.

Killinen on pelannut kisojen kaikki ottelut Suomen ykkösketjussa Matias Maccellin kanssa. Kolmantena lenkkinä aloitti Rasmus Kupari, mutta tämä loukkaantui jo ensimmäisessä pelissä. Kolmanneksi ketjuun liittyi sittemmin Antti Saarela. Ässissä vaihtelevassa roolissa pelannut Killinen on saanut runsaasti peliaikaa ja vastuuta ylivoimallakin.

− Ei oikein ollut rooliodotuksia ennen kisoja. Pystyn pelaamaan missä tahansa roolissa. Hyvältä on tuntunut tuossa pelata.

− Ketjuna pyritään hyökkäysalueella pitkiin myllyihin. Maccelli tykkää pörrätä kiekon kanssa, kun taas minä ja Saarela koitetaan tehdä vähän tilaa ja olla maalin edessä. Sitä kautta voitetaan kiekkoja itselle ja saadaan ripareita, Killinen analysoi ketjunsa pelityyliä.

Lohkojen välillä selkeä tasoero

Vaikka A-lohkossa pudotuspelipaikat alkavat jo varmistua, toisessa lohkossa kaikki on vielä täysin auki. Sekä USA, Venäjä, Kanada, Tšekki että Saksa ovat kolmessa pisteessä, joten lohkon ennakoiminen on erittäin hankalaa. Killinen on katsonut samaa mielenkiinnolla.

− Siellä on toisessa lohkossa aika ristiin menneet pelit, mahdoton katsoa, että kuka voisi tulla vastaan. Toivotaan, että Ruotsi sössisi jonkun pelin vielä, että voitaisiin nousta ykköseksi. Kuka tahansa sieltä tuleekin vastaan, niin se on huippujengi.

Suomen ainoa kiistatonta huippumaata vastaan pelattu ottelu oli avausottelu Ruotsia vastaan. B-lohkossa lähes jokainen ottelu on kärkiottelu. Killinen näkisi parempana tilanteena pelata alkulohkossa enemmän kovia maita vastaan.

− Voisi valmistaa vähän paremmin, jos olisi enemmän kovempia pelejä. Ei voida sille mitään, niin pitää ottaa vain kaikki irti näistä peleistä mitä on. Meidän pitää itse asennoitua siihen, että tulee ihan eri tasoluokan peli pudotuspeleissä. En näe sitä silti hirveänä etuarvona vastustajalle, Killinen puntaroi.

Suomen joukkueella on edessään välipäivä ennen lohkon päättävää Sveitsi-ottelua. Haastatteluhetkellä oli vielä epävarmaa harjoitteleeko joukkue välipäivänä ollenkaan.

− Ei ole mitään kerrottu ohjelmasta, ehkä käydään jotkut löylyt ottamassa. Aika leppoisaa palauttelua varmaan on luvassa.

Aikaa voisi olla vaikka kaupungin tutkailulle, sillä siihen ei ole vielä joukkueella ollut aikaa.

− Me ei olla nähty muuta kuin jäähalli ja hotelli. Ne puitteet missä me ollaan oltu, on ollut ihan viimeisen päälle, Killinen kehaisee lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle