Lempäälän mies Marko Anttila pelaa todellisia kotikisoja − "Vaimo on hoitanut esimerkiksi lippupuolta, niin ei tule siitäkään stressiä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila on kokenut kisakävijä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Leijonahyökkääjä Marko Anttilalla riittää Tampereella tuttuja ja tervehtijöitä. Ilveksessä tällä kaudella viilettänyt Anttila on saanut kuitenkin omien sanojensa mukaan olla melko rauhassa Lempäälän naapurissa.

Leijonien MM-joukkue on valmis. Kaikki paikat on täytetty. Kokenut Marko Anttila on tyytyväinen kokoonpanoon.

− Hyvä ryhmähän meillä on kasassa, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Toivottavasti tämä on tiivis nippu, joka pelaa hyvin yhtenäisesti. Vielä löytyy parannettavaa ja sitä yritämme.

Viimeisimmät lisäykset Leijoniin ovat Dallas Starsin NHL-miehet Miro Heiskanen ja Esa Lindell.

− Hehän ovat huippupelaajia NHL:ää myöten. Heistä on paljon iloa meille. Sen, mitä vähän tunnen molempia, niin he ovat mukavia jätkiä ja he pääsevät varmasti hyvin ryhmään mukaan.

Anttila on pelannut tutusti samassa vitjassa Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen kanssa. Kolmikko on hoitanut tärkeän pelin osa-alueen mallikkaasti.

− Olemme pelanneet paljon yhdessä ja tunnemme toisemme aika hyvin. Sinänsä tiedämme, mitä tehdä. Alivoima on ollut hyvää ja meillä on ollut iso rooli siinä. Viidellä viittä vastaan pystymme vielä parantamaan ja pelaamaan pidempiä hyökkäyksiä sekä viemään energiaa vastustajan pakeilta. Se on meidän leipälajimme, Anttila virkkoi.

MM- ja olympiakultaa voittanut hyökkäysketju ei hevillä irtoa toisistaan. Anttilalle ei tullut mieleen asioita, jotka johtaisivat erkaantumiseen − paitsi tietysti yksi.

− Sakuhan (Mäenalanen) tuossa jo yhden pelikiellon otti. Se nyt ainakin on yksi juttu. Tietysti meidän on pelattava koko ajan hyvin ja meidän täytyy olla luotettavia. Se on meidän hommaamme ja sen pitää toimia. Ei täällä mikään kiveen hakattua ole.

Aiemmilla kausilla Anttila on hypännyt maajoukkueen kelkkaan KHL:stä ja Jokereista. Tällä kertaa seurakausi kului loppuun Tampereella Ilveksen riveissä. Valmistautuminen oli Anttilan mukaan hyvä siinä missä KHL-aikanakin.

− Sain tosi kovia pelejä Liigassa ja jäi vähän harmittavan lähelle se, että olisimme pärjänneet vielä paremmin. Se oli tämän turnauksen kannalta hyvä anti, että sain hyviä pelejä siellä. Pelituntuma oli hyvä, eikä tullut kovin pitkää taukoa.

Ilveksen kausi päättyi pronssijuhliin. Anttila hoiti ruutunsa ammattimaisesti, muttei yltänyt säkenöintiin tupsukorvissa. MM-kisakutsu oli hyökkääjälle jälleen mieluinen.

− Totta kai sitä aina toivoo (kisakutsua), mutta ikinä ei voi olla liian varma. Pyrin pelaamaan mahdollisimman hyvin, eivätkä pelit henkilökohtaisesti ihan nappiin osuneet. Tietysti halusin tulla tänne ja nämä ovat olleet tähän mennessä hienot kekkerit.

Tampereen kupeesta Lempäälästä kotoisin oleva Anttila pääsee touhuamaan arvokisanäyttämöllä aivan kotinsa lähettyvillä. Kaupungissa on paljon miehen ystäviä ja perhekin on lähellä. Paineita Anttila ei todellisista kotikisoista koe.

Myöskään pelaajille annettavien lippujen jaosta leijonahyökkääjän ei tarvitse itse kantaa huolta.

− Ei liikaa. Vaimo on hoitanut esimerkiksi lippupuolta, niin ei tule siitäkään stressiä meikäläiselle. Kieltämättä on vähän outo olo pelata yhtäkkiä MM-kisoissa täällä, kun on viettänyt näillä suunnilla suurin piirtein koko ikänsä.

Ilveksen kotiluola Nokia Arena on palvellut myös MM-kisoissa hyvin.

− Tunnelma on ollut mahtava ja on ollut hienoa nähdä halli täynnä Suomi-paitoja. Pyrimme pelaamaan hyvin, niin meininki pysyy varmasti kovana, Anttila lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle