Leijonille voiton torjunut Harri Säteri nosti esiin laidoista kimmonneet pomppukiekot: "Siinä täytyy olla hereillä koko ajan ja pitää kiekkoa silmällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Säteri nappasi 16 torjuntaa ja selän taakse upposi ainoastaan yksi kiekko Latvian ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Sitkeästä väännöstä puhuivat niin pelaajat kuin katsojatkin lauantai-illan Latvia-ottelun jälkeen. Puolustusvoittoinen ottelu ratkesi vasta kolmisen minuuttia ennen loppua, kun loppulukemiksi merkittiin Leijonien hyväksi 2–1.

– Tiukkaa oli vääntö tänään. Meidän piti vain olla sitkeitä ja uskoa sekä jauhaa sitä omaa hommaa. Latvia puolusti pirun hyvin, mutta osoitimme jälleen sitkeytemme. Ottelu oli meiltä kyllä hyvä esitys, maalia vartioinut Harri Säteri kertoi ottelun jälkeen.

Leijonilla on kaksi lähes tasavahvaa maalivahtia, joten maalivahtipeliin turnauksessa menestyminen ei tälläkään kertaa kaadu. Jussi Olkinuora pelasi perjantaina nollapelin ja Säteri päästi taakseen yhden laukauksen 16:sta.

– Hyvissä ajoin sain tietää, että pelaan tänään. Meille on aivan sama, kumman heittää uuniin, sillä homma toimii. Paljon töitä on silti jäljellä, mutta itse olen valmis pelaamaan vaikka kaikki pelit, Säteri vitsaili.

Kovin moni pelaaja ei pääse kotiyleisönsä edessä pelaamaan arvoturnauksessa. Täyden hallin kannustus ja tunnelma muovaavat turnauskokemuksesta ainutlaatuisen.

– Kieltämättä oli vähän enemmän perhosia vatsassa kuin yleensä. Ihan mahtavaa oli tulla jäälle, kun muutamia tuttuja kasvoja ehti sieltä täältä bongaamaan, maalivahti kertasi ja kertoi paikalla olleen useita ystäviä sekä perheenjäseniä.

Muutamaan otteeseen ottelun aikana kiekko pomppi oudolla tavalla laidoista sekä plekseistä. Leijonien ensimmäinen maali syntyikin pienen onnen saattelemana tällaisen pompun jälkeen.

– Varsinkin noista laseista tulee välillä aika mielenkiintoisia pomppuja. En ole kuitenkaan huomannut mitään todella erikoisia juttuja. Kyllä se kuitenkin on mielessä, kun hakee kiekkoa maalin takaa. Siinä täytyy olla hereillä koko ajan ja pitää kiekkoa silmällä, maalivahti kertoi ongelmasta omasta perspektiivistään.

Säteri muisteli ottelun jälkeen pelanneensa maajoukkueottelun Tampereella viimeksi alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Turnauksesta on aikaa vuosia, mutta Säteri nosti yhä esiin Suomen kannalta heikosti edenneen turnauksen, sillä Suomi sijoittui oman lohkonsa viimeiseksi 

– Siitä turnauksesta on huonot muistot. Ei palata sinne huonojen pelillisten muistojen pariin, Säteri päätti pilke silmäkulmassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös