Leijonille vakuuttava lähtö superkauteen – Jukka Jalonen: "Kaikki olivat talkoissa mukana"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen avasi yhdeksännen leijonakautensa tyylikkäällä voitolla.
Kuva © Topi Lainio

Leijonat avasi olympiakautensa vakuuttavalla 3–0-voitolla Venäjästä, josta ei juuri ollut vastusta Karjala-turnauksen avausottelussa. Jukka Jalonen oli syystäkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Pelattiin mielestäni hyvä ottelu. Energiat ja kamppailuhalukkuus olivat hyvällä tasolla. Todella tyytyväinen olen turnauksen lähtöön, kaikki olivat talkoissa mukana.

Leijonien esityksestä ei jäänyt paljoa moitittavaa, sillä loppulukemat olisivat helposti voineet olla isommatkin mikäli monet tolppavedot olisivat olleet onnekkaampia.

– Parinkin harjoituksen jälkeen ylivoimalla oli hyviä elementtejä. Muutama maali oltaisiin voitu tehdä enemmän monista laadukkaista paikoista, Jalonen tuumasi.

Viime vuonna Leijonat sai kylmää kyytiä tuolloin Venäjän U20-maajoukkueelta. Tällä kertaa vastassa oli muutamia kokeneempia nimiä lukuun ottamatta jälleen nuorisojoukkue, mutta nyt Leijonat määräsi tahtia.

– Otettiin me se viime vuoden ottelu sillä tavalla esille, että nuoriakin poikia vastaan pitää vetää täyttä. Otimme siitä onkeemme. Ei ollut kahta sanaa siitä, kuka peliä vei.

"Ei tässä vielä hirveästi aleta paikkoja jakelemaan"

Yksittäisiä onnistujia Jalonen ei nostanut ottelusta esille, sillä hyviä esityksiä riitti laajalla rintamalla.

– Paljon oli onnistujia niidenkin joukossa, jotka eivät tehoille päässeet.

Ehkäpä eniten esillä oli kuitenkin puolustaja Sami Vatanen, joka näytti osaamistaan etenkin ylivoimalla. Vataseen kohdistunutta päätöserän taklausta Jalonen ei kuitenkaan huomannut, vaikka Venäjän Ivan Zintšenko ajettiin sen seurauksena suihkuun.

– Hienoa nähdä Vatanen näissä karkeloissa, ensinnäkin että haluaa tulla mukaan ja edustaa maajoukkuetta. Hyvä sisääntulo oli.

Kysymykseen olympia- ja MM-näytöistä Jalonen oli samaan tapaan lyhytsanainen kuin onnistujienkin kohdalla.

– Ei tässä vielä hirveästi aleta paikkoja jakelemaan, Jalonen totesi suoraan.

» Lähetä palautetta toimitukselle