Leijoniin palannut Esa Lindell yllättyi pelinopeudesta ja kehui pakkipariaan: "Vaihtuu pohjoisen poika vaan toiseen"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lindell pelasi ensimmäisen MM-ottelunsa kuuteen vuoteen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijoniin viiden vuoden tauon jälkeen palannut Esa Lindell oli tyytyväinen omaan peliinsä, joka parani vaihto vaihdolta. Turnausavauksessa peliaikaa kertyi neljännessä pakkiparissa pelanneelle Lindellille hieman alle 15 minuuttia, mikä on reilusti vähemmän kuin NHL:ssä.

Lindell alusti myös Leijonien viidennen maalin yhdessä pakkiparinsa Atte Ohtamaan kanssa. Suomi voitti Ison-Britannian lopulta maalein 6–0.

– Hyvältä tuntui oma pelaaminen, vaikka vähän jännitti. Hyppäsin innokkaasti mukaan ja kylmät väreet kyllä meni, kun luisteli jälleen leijonapaidassa kaukaloon. Lisäksi kotiyleisö hurrasi kovasti, joten oli kyllä niin siistiä päästä pelaamaan, Lindell tunnelmoi taiston tauottua.

Vaikka ottelu päättyi selkein 6–0-lukemin, osasi puolustaja itsekin kertoa, että joukkue teki täyden päivätyön pisteiden sekä maalien eteen. 

– Täytyy antaa krediittiä vastustajalle. He pelasivat hyvin etenkin keskialueella 1–3–1 -muodostelmassa, joten ei siinä paljoa tilaa kyllä ollut. Kun pääsi linjan ohi, piti heittää kiekko päätyyn ja oikeasti taistella sen eteen, että sai hyökkäysalueella kiekon ja pääsi vetämään maalia kohti. Vastustaja oli erittäin kova, taisteli ja teki töitä.

Lindellin seurajoukkue Dallas Stars hävisi tiukan NHL:n pudotuspelisarjan Calgary Flamesille seitsemmännessä ottelussa. Isoissa valoissa pelatessa pelinopeus on eri luokkaa kuin suuressa kaukalossa.

– NHL:ssä pelinopeuteen vaikuttavat vahvasti kaukalon koko sekä tila ja aika. Täällä kyllä yllätti ensimmäisessä erässä se, kuinka paljon tilaa oikeasti on. Pelin edetessä oma peli meni jo eteenpäin ja pääsin asian kanssa kuitenkin sinuiksi, puolustaja kertoi pelinopeuksien eroista NHL:n ja maajoukkueen välillä.

"Haluan nähdä videolta vaihtojani, jotta voin keskittyä ongelmakohtiin"

Omaan peliinsä Lindell oli pääosin tyytyväinen, mutta matkustaminen tuntui vielä hieman jaloissa. 27-vuotias puolustaja halusi kuitenkin tehdä kaikkensa, jotta oma peli parantuisi ja joukkue hyötyisi hänen pelaamisestaan vielä enemmän.

– Joissakin asioissa minun täytyy vielä parantaa. Haluan nähdä videolta vaihtojani päivän pelistä, jotta voin keskittyä ongelmakohtiin. Tiedän sen, että välillä voisin pysyä pidemmän aikaa kiekossa ja puolustaa ympärilläni olevaa tilaa. Pelaaminen täällä ei ole samanlaista nopeaa peliä kuin NHL:ssä, puolustaja totesi.

Lindell istutettiin Ohtamaan kanssa samaan pakkipariin, ja parivaljakon peli näytti sulautuvan yhteen ottelun aikana. Pelaamisen kehittämistä auttaa myös se, että Leijonilla on heti huomenna alkusarjan toiseksi viimeinen ottelu Itävaltaa vastaan.

Lindell vertasi Ohtamaata toiseen samankaltaiseen puolustajaan, Jani Hakanpäähän. Raamikas puolustaja ei suinkaan ole pohjoisesta kotoisin, mutta Kärpissä Hakanpää pelasi neljän kauden ajan. Starsiin hän siirtyi kaudeksi 2021–22.

– Pidimme pelimme simppelinä, emmekä lähteneet turhaan yrittämään mitään hienouksia. Sen tyylistä kiekkoa me kummatkin pelaamme. Tykkään pelata sellaisen pelaajan kanssa, jonka kanssa koen olevani samalla sivulla.

– Sanoinkin Ohtamaalle ennen ottelua, että vaihtuu pohjoisen poika vain toiseen, kun olen ennen Hakanpään kanssa pelannut. Aika samanlaisia olemme kaikki kolme, kätisyys on ainoa muuttuva asia, Lindell nauroi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle