Leijonien ykkösmaalivahti ja ykkössankari Kevin Lankinen: "Tämä on yhden unelman täyttymys"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kevin Lankinen torjui MM-finaalissa 43 kertaa ja pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kevin Lankinen ei säästellyt sanojaan oman joukkueensa jalustalle nostossa.

− Paine oli aika kova kolmannessa erässä, mutta äijät puolustivat todella hyvin ja laittoivat kroppaa likoon. Tuollaisen puolustuksen takana on aivan huikeaa pelata. Jokaikinen äijä on täysillä mukana.

− Oli aika vahva tunne, että tämä on meidän ilta. Huikea taistelu. Kyllä tämä välierää kovemmalta tuntui. Akut ovat aivan loppu. Tuntuu, että kaikki jätettiin kentälle, olen niin ylpeä tuosta joukkueesta ja siitä miten me pelasimme. Tämä on yhden unelman täyttymys.

MM-kultaa voittaneen Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen ykkösmaalivahti Lankisen liityttyä Leijonien mukaan torjuntavastuulla ei ollut väliä, vaikka välillä uskokin oli koetuksella.

− Sanoin, että rooli kuin rooli kelpaa. Totta kai halusin uskoa voittoon koko ajan, mutta on tämä ollut aika monen mutkan takana. Olen unelmoinut tästä siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran sain laittaa Leijonien paidan päälle.

Lankisen heikoin ottelu oli puolivälierä Ruotsia vastaan, mutta siinäkin 24-vuotias torjuja peittosi kollegansa Henrik Lundqvistin.

− Ei siinä oikeastaan ollut mitään itsensä nostamista. Se oli vain yksi ottelu muiden joukossa, Lankinen tuumi ja kertoi tulevasta:

− Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. En ole sitä osannut miettiä vielä, nyt nautitaan tästä muutamat sallitut päivät ja toivottavasti torilla tavataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle