Leijonien takalinjoilla Nousiainen hyökkää ja Lindbohm puolustaa − "Pelaamme simppeliä peliä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nousiainen on kertaalleen onnistunut maalinteossa.
Kuva © Samuli Huikuri

Kaksi ensimmäistä peliä katsomossa istunut Kim Nousiainen on irti päästyään pelannut Leijonien takalinjoilla mainiosti. Uran ensimmäinen MM-maalikin on nähnyt jo päivänvalon.

− Kisoihin lähdettäessä ei luvattu pelipaikkaa tai mitään muutakaan. Odotin pääseväni pelaamaan ja nyt, kun olen päässyt, niin teen kaikkeni joukkueen eteen ja pelaan mahdollisimman hyvin.

Pelipaikka on löytynyt samasta parista Petteri Lindbohmin kanssa.

− Pelaamme simppeliä peliä. Minä olen enemmän kiekollinen ja Petteri puolustaa. Osaa hänkin kyllä kiekolla pelata ja minultakin puolustaminen onnistuu, Nousiainen pohtii kaksikon roolijakoa.

Omasta mielestään Nousiainen on pystynyt pelaamaan kokonaisvaltaisesti hyvää peliä sekä kiekollisena että puolustustehtävissä kiekottomana. Ensimmäiset vaihdot ja MM-uran avausmaali toivat itseluottamusta.

Nuori puolustaja on päässyt hyvin mukaan leijonajoukkueeseen. Päivät kuluvat jääkiekon lisäksi korttia ja pingistä pelaten.

− Hyvin on minutkin otettu vastaan joukkueeseen ja kivaa on ollut. Hieman erilaista, kun voi olla vain hotellilla tai hallilla.

Leijonat kohtaa tiistaina alkulohkojen päätösottelussa Kanadan yleisön edessä pelattavassa kamppailussa.

− Kuulostaa tosi hyvältä, että saamme yleisöä halliin. Siitä on pitkä aika, kun viimeksi on pelannut yleisön edessä.

Kanadan haparoinnin Nousiainen on huomannut ja se on hänet hieman yllättänytkin. Keskittyminen on kuitenkin ollut lähtökohtaisesti muissa asioissa.

− Omaan tekemiseemme olemme keskittyneet yksi peli kerrallaan, Nousiainen toisti usean pelaajan jo ennen häntä todenneen rimpsun.

» Lähetä palautetta toimitukselle