Leijonien maalille palannut Harri Säteri puhkui itsevarmuutta − "MM-kisoissa on varmasti aivan erilainen draivi päällä kuin tänään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harri Säteri palasi Leijonien maalille voittoisan olympiafinaalin jälkeen.
Kuva © Topi Lainio
Leijonat hävisi neljännen ottelun putkeen juuri ennen MM-kisoja. Olympiakultavahti Harri Säterin mukaan pitkän kisaleirin aiheuttama väsymys näkyi kuitenkin suomalaispelaajien otteissa.

Ruotsi kaatoi Leijonat MM-kisojen kenraaliharjoituksessa 4−3. Maalivahti Harri Säteri pelasi tänään Suomen maalilla ensimmäistä kertaa sitten voittoisan olympiafinaalin.

Säteri sai otteluun vaikean alun, kun Ruotsi latoi ensimmäisen viiden minuutin aikana lukemat heti 2−0:aan.

− Oli tasainen peli. Aloitimme huonosti ja annoimme kaksi tyhmää maalia. Koko ajan jahtasimme Ruotsia perästä. Ei ollut meidän paras pelimme, mutta se oli sellainen kenraaliharjoitus MM-kisoihin tällä kertaa, mietiskelee Säteri.

− Tapahtui epätyypillisiä virheitä omalla puolustusalueella. Ne pitää karsia pois kisoihin.

Säteri ei ollut kovinkaan huolissaan, vaikka Suomi lähtee MM-kisoihin neljän harjoitusottelun tappioputki alla.

− Jotenkin tuntuu, että on ollut pitkä leiritys. Pelaajat eivät ole enää saaneet parasta henkistä puristusta ja alkaa vähän fyysisestikin painaa. Nyt vähän huilaamme ja kun kisat alkavat, niin varmasti on aivan erilainen draivi päällä, Säteri uskoo.

"Ensi kaudesta ei ole vielä mitään tietoa"

Säterillä itsellään on todella vaihepitoinen pelikausi meneillään. Hän aloitti kautensa KHL:n Sibir Novosibirskissä, mutta Venäjän aloittaman Ukrainan-sodan vuoksi hän jätti venäläisseuransa.

NHL-seura Toronto Maple Leafs teki Säterin kanssa sopimuksen, mutta Arizona Coyotes nappasi maalivahdin riveihinsä vapaiden pelaajien siirtolistalta.

Vaikka mestarisuosikkeihin kuuluvan Maple Leafsin sijaan pelit jatkuivat pudotuspeleistä ulos jääneessä Coyotesissa, oli Säteri tyytyväinen käyntiinsä NHL:ssä.

− Oli pirun hyvä keikka. Aika pitkään meni tavallaan opetellessa. Peli oli alkuun outoa, mutta loppuun sain pari hyvää matsia ja se jätti hyvän fiiliksen.

Arizonassa kuusi ottelua torjuntaprosentilla 86,6 huhkineen Säterin ensi kauden seura on vielä pimennossa.

− Ensi kaudesta ei ole vielä mitään tietoa, Säteri sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle