Leijonien kapteeni Marko Anttila: "Tämä on joukkueemme ja yritämme rakentaa jotain erityistä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila kantaa Suomi-paidassaan kapteenin merkkiä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

Marko Anttila oli yksi Suomen onnistujista, kun Leijonat kaatoi Kanadan 3–1 maailmanmestaruuskisojen avauspelissään Slovakiassa. Järkälemäisestä koostaan ja korkeasta työmoraalistaan tunnettu Anttila oli erityisen hyvä ensimmäisessä erässä, jolloin hän pääsi laukaisupaikoille ja jakoi kovia taklauksia.

– Tämän päiväinen ottelu oli oikean team effort ja taistelimme kovaa. Erityisesti ensimmäinen erä oli hyvä. Mukana oli paljon ensikertalaisia, jotka ovat joskus hermostuneita, Anttila luonnehti ottelua.

Ensikertalaisista on pakko mainita kahden maalin mies Kaapo Kakko, jolle ottelu oli arvokisauran ensimmäinen Hän sai Anttilalta erityistä suitsutusta.

– Vaati paljon taitoa, että hän sai ensimmäisen maalin siitä paikasta tehtyä. Hän on erityinen nuori pelaaja ja nautin siitä, että saan seurata hänen pelaamistaan.

Puheenaiheena ollut joukkuekemia ei Anttilaa erityisesti huolettanut eikä hän haikaillut NHL-pelaajien perään.

– En tiedä, onko se [NHL-pelaajien vähyys] hyvä vai huono asia. Emme juuri puhu siitä emmekä ajattele sitä liikaa. Tämä on joukkueemme ja yritämme rakentaa jotain erityistä.

– Tsekin turnaus oli hieno viikonloppu, ja nyt pelaamme pitkälti samojen pelaajien kanssa kuin siellä. Se on iso juttu meille.

Se, että ensivastukseksi tuli Kanadan kova joukkue, oli Anttilan mukaan vain hyvä asia.

– Mielestäni on hyvä aloittaa näin. Nyt saamme heti palautetta siitä, mitä teemme hyvin ja missä meidän pitää parantaa. Paras alku meille.

Vielä paremman Suomen turnauksen alusta teki se, että ottelusta tuli voitto. 

– Ainahan siitä saa itseluottamusta, kun kaataa tuollaisen vastustajan. Mutta tässä on niin monta peliä lyhyessä ajassa, ettei sitä paljon ehdi ajatella.

» Lähetä palautetta toimitukselle