Leijonien alakerta lähestyy MM-turnausta poikkeavalla tavalla − Harri Säteri: "Tuntuman hakeminen on jätetty pois"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Säteri on vakiinnuttanut paikkansa maajoukkueringissä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Vuoden 2017 MM-kisoissa Harri Säteri nousi torjuntavastuussa ohi Joonas Korpisalon kesken turnauksen. Tällä kertaa hän muodostaa oletettavasti pelaavan kaksikon Jussi Olkinuoran kanssa Janne Juvosen ollessa kolmosvahtina.

Valmennus päättää, kuka milloinkin torjuntavuorossa on.

− Meillä on hyvä tilanne. Kolme tasaista veskaria, joille kaikille tarttuu. Pakkien kanssa olemme käyneet paljon asioita läpi ja kommunikaatio on kyllä kunnossa, Säteri toteaa.

Jokainen maalivahti haluaa varmasti mahdollisimman peliaikaa. Säterillä on yksiselitteinen vastaus siihen, miten reagoida, jos itse ei olekaan veräjällä.

− Ei täällä olla itseä, vaan joukkuetta varten.

Leijonat avaa turnauksen lauantaina Yhdysvaltoja vastaan. MM-avaus on aina jännittävä hetki.

− Olemme harjoitelleet jo pitkään ja odotelleet pelejä. TIetynlainen kutina on. Veskarina ollessa ensimmäiset torjunnat ensimmäisessä pelissä rauhoittavat hommaa, Säteri tietää.

Joukkueen kanssa on keskusteltu valmistautumisen aikana kaikesta maan ja taivaan väliltä mutta puolustajien kanssa on keskitytty erityisesti olennaiseen.

− Tuntuman hakeminen on jätetty pois ja on menty suoraan asiaan, valaisee veskari aiemmista vuosista lyhyemmän valmistautumisen askelmerkkejä.

Riian areenan kaukalo on KHL:n isoimpia, joten leijonapuolustus saa varmasti olla joka ilta hereillä vastustajiensa kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle