Leijonien Manninen korosti pelaamisen tiiveyttä − "Jos menetämme kiekon, niin meillä on heti mahdollisuus karvata se takaisin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sakari Manninen haluaa ketjunsa olevan tiivis yksikkö.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Leijonat selvitti Itävallan tieltään rutiininomaisella esityksellä. Joukkueen viisikkopeli oli elementissään, eikä Jussi Olkinuoran selän taakse mennyt taaskaan yhtään kiekkoa. Hyökkääjä Sakari Manninen kertasi lauantain kamppailun tapahtumia ja loi katseen tulevaan.

Sakari Manninen ei päässyt Itävaltaa vastaan tehopisteille, mutta Leijonat kahmaisi voiton numeroin 3−0. Maalivahti Jussi Olkinuora pelasi turnauksen kolmannen nollapelinsä. Keskushyökkääjä Manninen oli tyytyväinen omiensa peliin.

− Pystyimme luomaan (paikkoja) ja hyvä draivi oli päällä. Jalka ja kiekko liikkuivat, olimme lähellä toisiamme ja sitä kautta pystyimme auttamaan, minkä kautta saimme paikkoja. Käytimme pakkejakin (hyväksemme pelissä), joten hyvä maku jäi.

Manninen on pelannut MM-turnauksessa Teemu Hartikaisen ja Mikael Granlundin kanssa. Hartikaisen kanssa hän on pelannut pitkään yhdessä KHL:ssä. Kolmikko pyrki lähtemään arvoturnaukseen yksinkertaisten asioiden kautta.

− Emme ole sopineet mitään sen enempää, mutta autamme toisiamme ja pelaamme lähellä pieniä syöttöjä. Se on se lääke, minkä avulla pääsemme paikoille, Manninen tiesi.

Tiivis viisikkopeli auttaa myös puolustussuuntaan. Vastustajan ei ole helppoa lähteä puskemaan vastaan.

− Jos menetämme kiekon, niin meillä on heti mahdollisuus karvata se takaisin. Olemme heti lähellä ja pääsemme paineeseen. Se auttaa paljon ja sitä pitää jatkaa.

Leijonat ei pelaa sunnuntaina eikä maanantaina. Tiistaina on luvassa alkulohkon päätöskierros.

− Erittäin kova ja vahvistunutkin Tšekki tulee vastaan. Hävisimme viimeksi heille Ruotsin EHT:lla. He ovat tosi kova ja hyvin valmennettu joukkue, joten tiukka peli tulee, viittasi Manninen tulevaan vastustajaan ja heidän luotsiinsa Kari Jaloseen.

Suomi on nyt pelannut kaksi ottelua ennalta köykäisempiä vastustajia vastaan. Haaste kovenee tiistaiksi melkoisesti.

− Ei ole helppoja pelejä ja kaikki ovat aika lailla maalin pelejä, vaikka tänään tulikin kolme. Aina se on tiukkaa vääntöä kaikkia vastaan. Valmistautumisen pitää aina olla ihan tapissa. Heillä on vielä hieman enemmän sitä yksilötaitoa ja pelinopeutta hyökkäyspäässä. Puolustuksen pitää olla timanttia, Manninen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle