Leijonien Jukka Jalonen raivosi ratkaisevasta tuomaritoiminnasta – "Tuomari näki sen viiden metrin päästä muttei uskaltanut viheltää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen esiintyi median edessä poikkeuksellisen vihaisena. Kuva aamujäiltä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Yhdysvallat peittosi Suomen lopulta jatkoajalla. Päävalmentaja Jukka Jalonen antoi rajua tuomaripalautetta pelin päätyttyä. Hän oli poikkeuksellisen vihainen tilanteesta, jossa Clayton Keller rikkoi Juhani Tyrväistä aivan jatkoajan loppuhetkillä.

– Törkeä ulosajon arvoinen rike. Tuomari näki sen viiden metrin päästä muttei uskaltanut viheltää. Tietää itsekin, että siinä tapahtui rike. Ei vain vittu uskaltanut viheltää, Jalonen yltyi sättimään.

– Surullista, mutta näin siinä vain kävi.

Viheltämättä jäänyt rike nosti Jaloselle tunteet pintaan.

– Me pelaamme voitosta. Peliä ei ole paljon jäljellä ja vähintään rankkarikisaan ollaan pääsemässä. Tulee tuollainen selkeä virhe, joka hyödyttää heitä, ja he tekevät voittomaalin. Totta kai se harmittaa, kun sääntöjä ei noudateta. Ja tuomari näkee sen muttei uskalla viheltää. Eri asia silloin, kun tuomari ei näe tilannetta. Nyt näki selvästi, ei vain uskaltanut viheltää.

Jalonen sanoi, että tuomaritoiminnasta pitää aina antaa palautetta. Hän uskoi kuitenkin enemmän videon kuin palautteen voimaan.

– Totta kai he tietävät [tehneensä virheen]! Eivät he nyt mitään myönnä. He katsovat tämän videolta, ja sitten on pakko myöntää. Video ei valehtele.

Katso Jatkoajan Timanttikuva Kellerin ja Tyrväisen kamppailutilanteesta täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle