Leijonien Jukka Jalonen ennakoi kauden kovinta ottelua – "Molemmat pelaavat suurella sydämellä oman maan puolesta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen luottaa joukkueen yhteishenkeen Slovakian Košicessa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Maailmanmestaruudesta kisaava Suomi voitti avausottelussaan Kanadan 3–1. Lauantaina vastaan asettuu kisaisäntä Slovakia, jolla on allaan yllätysavausvoitto Yhdysvalloista.

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Kanada-peli on pelattu ja siitä on opittu.

– Halusimme voittaa enemmän. Olimme aktiivisempia, aggressiivisempia ja nälkäisempiä. Olemme analysoineet peliä videolta, ja aina löytyy parannettavaa.

Myös Slovakian pelistä on opittu.

– Eilisen pelin perusteella olemme tiedostaneet, miten Slovakia pelaa. Käymme pelaajien kanssa vielä läpi, mitä pitää huomioida. Slovakialla on erittäin aggressiivinen, hyvin liikkuva joukkue ja taitavat hyökkääjät. Tulee aikamoinen taistelu.

Jalosen kuvailee illan asetelmaa Slovakiaa vastaan kovimmaksi, mikä tällä kaudella on tullut vastaan.

– Vastakkain on kaksi samanlaista joukkuetta. Molemmat pelaavat suurella sydämellä oman maan puolesta.

Leijonien leirissä tiedetään kuitenkin, millä aseilla Slovakian voittaminen on mahdollista.

– Tänään meiltä vaaditaan parempaa kiekollista pelaamista. Pelin rytmittämistä tarvitaan tänään enemmän, koska Slovakia ei koko ajan tule päälle. Pitää löytää ne tilanteet, jolloin lähdetään nopeasti ja jolloin lähdetään vähän hitaammin. Siinä mielessä peli vähän muuttuu, Jalonen kertoi.

Eilisen ottelun jälkeen moni pelaaja kehui erityisesti joukkueen yhteishenkeä. Myös Jalonen oli siihen tyytyväinen.

– Yhteishenki on huippuluokkaa. Ei voi parempaa pyytää.

Kysyttäessä, oliko yhteishengen luominen tärkein yksittäinen asia joukkuetta rakennettaessa, Jalonen ei vastauksessaan epäröi.

– Kyllä se aina minun joukkueissani on se tärkein juttu. Ilman hyvää henkeä on ihan sama, millaisia pelaajia meillä on. Vaikka olisi parhaat pelaajat. Jos henki ei oo hyvä, silloin ei voiteta mitään. Ehkä hengen luominen, rakentaminen ja työstäminen on vähän helpompaa, kun mukana on enemmän tällaisia perustaistelijoita, -sotureita ja luonnejätkiä.

Jalonen näkee Leijonat niin vahvasti joukkueena, ettei suostu edes nostamaan esiin Kanada-pelissä erityisen onnistuneita yksilöitä. Ulkoapäin katsottuna Kanada-ottelun suurin suomalaisonnistuja oli kahden maalin Kaapo Kaako, josta Jalonen suoraan kysyttäessä suostuu puhumaan – muistaen mainita, että Kakko on yksi pelaaja muiden joukossa.

– En odota mitään ihmesuorituksia eikä Kaapo välttämättä tee maaleja joka pelissä. Tärkeintä on kokonaisvaltainen pelaaminen ja luottamus omaan tekemiseen. Kun tuollainen pelaaja saa paikkoja saa, maaleja tulee. Kaapo hoiti hommansa eilen hyvin.

– En mä yhtään pelkää laittaa häntä kentälle eikä hänkään pelkää, kun tiukka paikka on. Pitää vain luottaa pelaajaan.

Leijonien ottelu Slovakiaa vastaan alkaa lauantaina kello 21.15.

» Lähetä palautetta toimitukselle