Leijonien GM Jere Lehtinen avasi viimeisten kisapassien leimausta − "Joukkuehenki tiivistyy"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jere Lehtinen antoi perustelunsa Waltteri Merelän kisapassin leimaamiselle.
Kuva © Jaakko Stenroos
Suomi leimasi tiistaina hyökkääjä Waltteri Merelän kisapassin. Näin joukkue on valmis, eikä lisävahvistuksia enää tule.

Ratkaisu tehtiin sen jälkeen, kun Dallas Stars voitti Seattle Krakenin ratkaisevassa NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen ottelussa. Waltteri Merelän passin leimaaminen nähtiin paremmaksi vaihtoehdoksi kuin Krakenin hyökkääjän Eeli Tolvasen odottaminen.

− Tehtiin se ratkaisu, että otettiin Merelä mukaan, eikä jääty odottamaan Eeliä, Suomen maajoukkueen GM Jere Lehtinen kommentoi.

Ratkaisuun vaikutti omalta osaltaan jo ensimmäisen ottelun jälkeen nähty kokoonpanomuutos.

− Kun Antti Suomela tippui, jouduttiin leimaamaan Harri Pesonen. Siinä vaiheessa alettiin tekemään päätöksiä sen mukaan, mitä roolia on tarjolla ja sitten tehtiin tämä ratkaisu.

Lehtisen mukaan kyse ei ollut siitä, etteikö Tolvanen olisi kiinnostunut kisoihin tulemisesta, mutta silloin tilanne Krakenin pudotuspelipaikan suhteen oli vielä erilainen.

− Silloin kun kävimme Pohjois-Amerikassa, Eeli oli kiinnostunut. Siinä vaiheessa oli tietysti vielä epäselvää, menevätkö he pudotuspeleihin ollenkaan.

Lehtisen mukaan Tolvaselle ei kerrottu hänen valitsematta jättämisestä.

− Ei meillä yleensä olla yhteydessä, jos pelaajaa ei valita joukkueeseen. Niiden kanssa tietysti sitten eri asia, jotka ovat mukana ja putoavat joukkueesta, heidän kanssaan asia käydään läpi kasvotusten.

Joukkueen GM Lehtinen uskoo, että nyt tehdyt ratkaisut tiivistävät joukkuehenkeä nopeammalla tahdilla.

− Sen jälkeen kun joukkue lyödään lopullisesti lukkoon, niin henki tiivistyy entisestään. Siksi tehtiin tämä ratkaisu nopeasti.

Osana joukkuehengen nostamista maalivahti Christian Heljanko nousee varamaalivahdiksi Ranska-otteluun. Lehtisen mukaan Jussi Olkinuoralla ei ole taustalla mitään loukkaantumista.

− Ollaanhan sitä aikaisemmissakin kisoissa tehty, mutta tällä ratkaisulla saadaan Heljankokin tiiviimmin mukaan, kun on kokoonpanossa pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle