Leijonavalmentaja Selin muistutti Italian vaarallisuudesta − "Ei turhaan virkkailla, vaan tullaan maalille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonavalmennus kuuntelemassa kansallislaulua.
Kuva © Samuli Huikuri
Leijonat kohtaa MM-kisojen seuraavassa ottelussaan Italian. Torstai-illan mittelöstä valmentaja Ari-Pekka Selin nosti esiin vastustajan parhaat puolet.

Suomi kohtaa MM-kisojen neljännessä alkulohkon ottelussaan Italian. Torstai-illan kamppailussa nähdään pieniä kokoonpanomuutoksia, kun muun muassa MM-debytantti Peter Tiivola nousee kokoonpanoon Mikael Ruohomaan tilalle. Lisäksi puolustajapareja on sekoitettu ja Jussi Olkinuora saa huilivuoron maalinsuulta.

− Isossa kuvassa olemme pärjänneet hyvin. Meillä on hyviä puolustajia, joiden roolitusta tulee vielä selkiyttää. Olemme pystyneet tuottamaan laukauksia viivasta ja sitä kautta myös maaleja, tuumaa puolustajien peluutuksesta vastaava Ari-Pekka Selin.

Valmennus haluaa korostaa ottelun alkua, sillä Leijonat oli vaikeuksissa edellisessä pelissä Norjaa vastaan juuri avauserässä. Myös liikkeestä liikkeeseen -syöttöjä ja avauspelaamista voi vielä parantaa.

− Ottelu alkaa heti. Yritämme saada pidettyä vaihdot 40-45 sekunnissa, jotta peluutuksemme olisi tasaisempaa. Haluamme myös, että tuoreet pelaajat pääsevät aloittamaan vaihdon hyvästä tilanteesta, eivätkä he joudu heti esimerkiksi puolustamaan, Selin painottaa.

Illan vastustajalla tuttuja nimiä sekä vaarallinen ylivoima

Italialla pelaa muun muassa Saipaa ja Bluesia aikanaan Liigassa edustanut Stefano Giliati. Hänet ja muut isoissa rooleissa olevat pelaajat on huomioitu osaavina yksilöinä.

− Heidän olemuksensa huokuu yritteliäisyys ja taisteleva luonne, kun olen seurannut heitä tuolla samoilla hallin käytävillä, missä itse olemme. He ovat tulleet käyttämään tilaisuuden hyväkseen niin joukkueena kuin yksilöinä, Selin huomautti.

Myös Italian erikoistilannepelaaminen on merkattu leijonavalmennuksen papereihin isolla punaisella tussilla.

− Heidän ylivoimassaan on simppeli ja toimiva kuvio. Ei turhaan virkkailla, vaan tullaan maalille.

» Lähetä palautetta toimitukselle