Leijonavalmentaja Manner taustoitti, miksi Björnisen johtama telaketjuosasto on paperilla ykkösvitja − "On se osittain kunnianosoitus hyvästä tekemisestäkin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Björnisen ketju on ollut Leijonien ehdotonta parhaimmistoa.
Kuva © Samuli Huikuri
Apuvalmentaja Manner kävi median tentattavana ennen illan Norja-kamppailua. Kokoonpanomuutoksilla haetaan ennakkoluulottomuutta.

Suomi lähtee Norjaa vastaan uusitulla kokoonpanolla, kun vain Hannes Björnisen vitja on pysynyt yhdessä. Kim Nousiainen, Valtteri Puusitnen ja Niko Ojamäki tulevat kokoonpanoon.

− Yritämme löytää optimaaliset koostumukset. Aikataulu turnauksessa on tiivis ja meillä on täydet viisi kentällistä ukkoja. Haluamme saada kaikki pelaajat kokemaan itsensä tärkeiksi. Uudet pelaajat tuovat tietynlasista ennakkoluulottomuuta peliin, leijonavalmentaja Mikko Manner toteaa.

Esimerkiksi Anton Lundell ja Arttu Ruotsalainen istutetaan samaan ketjuun. HIFK-hyökkääjä tulee keskelle ja Sabresin mies siirtyy laitahyökkääjän tontille oltuaan aiemmin keskikaistalla. Björnisen koostumus on papereissa nimellinen ykkösketju.

− On se osittain kunnianosoitus hyvästä tekemisestäkin, mutta ennen kaikkea haemme hyvää aloitusta telaketjuosastolla. 2019 Juho Lammikon ketju oli samanlaisessa roolissa. Marko Anttila ja Saku Mäenalanen saavat pelata Björnisen kanssa vahvuuksillaan ja he saavat kiekkoa vastustajan päätyyn. Näin vastustaja myös väsyy.

Manner näkee joukkueen roolittamisen erittäin tärkeänä. Esimerkiksi kapteeni Anttila pääsee näyttämään esimerkillä johtamista ominaisessa roolissaan. Leijonien kokoonpanoon ei oteta enää uusia pelaajia, vaan kisapassit leimattiin jo hyvissä ajoin.

− Näin pelaajien ei tarvitse epäröidä, vaan he ovat kiinteä osa joukkuetta ja voimme hitsautua yhteen rauhassa. Niidenkin, jotka eivät saa koko ajan pelata, on tunnettava itsensä tärkeiksi, Manner korostaa.

Kazakstania vastaan Suomi koki kirvelevän tappion voittomaalikilpailussa. Leijonaluotsi sanoi, että tapahtuma osoitti turnauspelaamista parhaimmillaan. Norja-otteluun valmennus haluaa edellisestä ottelusta mukaan kamppailuhalukkuuden ja asenteen.

Myös maalinteon tehokkuutta halutaan kohentaa. Esimerkkikeinona Manner nosti esiin maalille menemisen. Kahden sijasta luukulle on ajettava kahdella miehellä. Puolustajien toimittaessa kiekkoa maalille joko suoraan tai pakki-pakki-levityksen kautta on kolmannen hyökkääjän rooli raapia irtokiekot sisään.

Myös ylivoimakoostumuksiin tulee kokoonpanomuutosten myötä pientä viilausta.

− Ojamäki tulee ylivoimalle neliön keskelle. Puustinen puolestaan luovana pelaajana tulee vasemmalle puolelle lapa sisääpäin pelaten, Manner taustoitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle