Leijonat lähtee olympiakultajahtiin tutulla ydinryhmällä: "Tilanne on ikävä, mutta sille ei mahda mitään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
GM Jere Lehtinen ja päävalmentaja Jukka Jalonen valitsivat tutut pelaajat kisakoneeseen.
Kuva © Jaakko Stenroos

Mikäli asiat olisivat menneet kuten pitkään syksyllä luultiin, torstaina oltaisiin ehkäpä kohistu isoilla otsikoilla Leijonien kaikkien aikojen joukkueesta, josta olisi myös ehkä jäänyt tähtipelaajia kotikatsomoon.

Mutta kuten on jo noin kuukauden verran ollut tiedossa, kaikkien aikojen joukkuetta ei Pekingin olympiaturnauksessa nähdä. Torstaina nimetty joukkue oli varsin odotettu ja täynnä tuttuja nimiä viime vuosien MM- ja EHT-turnauksista. Tavoite on varsin selvä.

– Pekingiin lähtee kilpailukykyinen joukkue, mikä taistelee kultamitalista, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi.

Joukkueen varmasti nimekkäin pelaaja on hyökkääjä Valtteri Filppula, joka pääsee pelaamaan pitkän uransa toiset olympialaiset. Jaloselle 37-vuotiaan Stanley Cup -voittajan valinta oli helppo päätös, vaikka Euroopasta olikin tarjolla paljon nuorempia hyökkääjiä.

– Filppula oli erinomainen Karjala-turnauksessa ja pelannut Sveitsin liigassa erittäin hyvin. Ei meillä ollut epäselvyyksiä NHL:n vetäytymisen jälkeen, että onko hän joukkueessa.

Torstain tilaisuuden ehkäpä isoin uutinen oli se, ettei kukaan saatavilla olleista pelaajista kieltäytynyt olympiamatkasta. Kisojen alla huolta ovat herättäneet pahentunut koronatilanne ja Pekingissä odottavat hyvin tiukat rajoitukset.

"Pelaajille on kerrottu homman nimi eikä kieltäytymisiä tullut."

– Olemme saaneet Pekingin päästä ihan hyvät informaatiot. Pelaajille on kerrottu homman nimi eikä kieltäytymisiä tullut. Tilanne on ikävä, mutta sille ei mahda mitään, Jalonen tuumasi.

Pelaajisto ja joukkueenjohto on luonnollisesti rokotettu, mutta Jalonen kertoi myös, että yksi "pitkällä listalla" ollut pelaaja ei ollut ottanut rokotteita. Kyseinen pelaaja ei kuitenkaan ole tällä kaudella pelannut EHT-turnauksissa.

Leijonien GM Jere Lehtinen avasi torstain mediatilaisuudessa joukkueen valmistautumista ennen kisakoneen lähtöä. 

– Ensi viikolla on tarkoitus kokoontua joukkueen KHL-pelaajien kanssa ja leirittää heitä. Helmikuun ensimmäisenä päivänä kokoontuvat sitten loputkin pelaajat ja toisena päivänä lähdemme Pekingiä kohti.

Joukkueelle jää vielä Pekingiin päästyään aikaa valmistautumiseen, sillä Leijonien avausottelu on ohjelmassa 10. helmikuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle