Leijonat lähtee historiallisesti olympiavoittajana MM-kotiturnaukseen − Björninen ja Aaltonen odottavat tiukkaa haastetta

LIIGA / Haastattelu
Hannes Björninen oli mukana olympialaisten kultajoukkueessa.
Leijonien olympiajoukkueeseen kuuluneet hyökkääjät Hannes Björninen ja Miro Aaltonen eivät koe asioiden muuttuneen MM-kotikisoihin valmistautuessa, vaikka taskussa on tuoreeltaan voitettuna historiallinen olympiakulta.

Hannes Björninen aloitti kautensa Jokereissa, mutta pelit tyssäsivät Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Leijonien olympiasankari löysi lopulta uuden pelipaikan Ruotsista.

− Kun tuli tieto, ettei homma jatku KHL:ssä missään nimessä, aloin kartoittaa vaihtoehtoja silmät ja korvat auki. Brynäs osoitti ehdotonta kiinnostusta ja se tuntui parhaalta tähän saumaan. Olen siitä iloinen, että mahdollisuus tuli.

Brynäsin päävalmentajana toimii maajoukkueenkin valmennuksessa vaikuttanut Mikko Manner. Myös Ari-Pekka Pajuluoma kuuluu joukkueen valmennukseen. Suomalaisvetoisuus on Björnisen mielestä mukava juttu.

− Ei se missään nimessä ainakaan hankaloittanut asiaa. Seuralla on hieno kulttuuri ja vaikka muutaman vuoden on ollut nyt vaikeampaa, niin Gävle on hieno kiekkokaupunki ja ehkä jossain vaiheessa tottunutkin menestymään. Heillä on on menestyksen nälkää ja halu nousta takaisin kirkkaimmalle huipulle, Björninen kiitteli.

Leijonat on puolustava olympiavoittaja. Tilanne on historiallinen, mutta mitään ennennäkemätöntä Pekingin voitto ei joukkueen valmistautumiseen tuo.

− En näe, että se on erilaista. Urheilijan arki pysyy samanlaisena eikä sitä ajattele siinä hetkessä. Yritämme koko ajan tulla paremmiksi ja kehittyä.

− Monet jääkiekkomaat ovat tosi hyviä ja jokaisella joukkueella on hyviä pelaajia. Kilpailu on on ehdottoman kovaa ja kaikki tiedostavat sen, kuvaili Björninen lähtökohtia MM-turnaukseen.

Useat joukkueet saavat NHL:stä vahvistuksia riveihinsä. Myös Suomi pääsee nauttimaan huippupelaajiensa avusta. Muiden nimilistoja Björninen ei ole vilkuillut.

− En ole seurannut juurikaan muita joukkueita. Ei sitä tule ajateltua. Tieto on, että jokainen maa saa huippujoukkueen kasaan. Se tekee aina hyvää, että kaikilla on parhaat mahdolliset joukkueet. Tässä kuitenkin haluaa päästä mittauttamaan myös itseään ja kilpailla. Se on tässä huippu-urheilussa se juttu,

Olympiavoitto voimavaraksi

Miro Aaltosen KHL-kausi päättyi jo tammikuun puolivälissä. Sen jälkeen hän on pelannut olympialaisten lisäksi ainoastaan Leijonien valmistavissa otteluissa.

− Pelituntuma alkaa olla hyvä. Harjoittelin olympialaisten jälkeen Joensuussa Mestis-porukan kanssa ja siitä hyppäsin leirille, ja tämä on nyt neljäs viikko täällä. Olemme pelanneet ja vetäneet hyviä treenejä. Alkaa olla kunto kohdillaan, Aaltonen summasi ennen Tukholman turnauksen alkua.

Olympiavoittajana MM-kotikisoihin lähtö ei tuo Aaltoselle negatiivisia tuntemuksia.

− Hyvät muistot olympialaisista mukana ja varmasti käytämme niitä myös hyödyksemme. Nämä ovat uudet kisat ja porukka vaihtuu varmasti jonkun verran. Tämä on jälleen uusi tarina.

Hyökkäyspään kyvyistään tunnettu Aaltonen ei vielä tiedä tarkkaa rooliaan. Hän ei omien sanojensa mukaan ole myöskään varma kisapaikastaan.

− Emme ole vielä mitään sen ihmeellisempää puhuneet. Leiriviikoilla olen pelannut paljon ylivoimaa, niin mahdollisesti sitten sitä. Toivottavasti mahdun sitten kisajoukkueeseen. Tässä on vielä kova kilpailu pelipaikoista, joten nyt lyödään kaikki likoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle