Leijonapakki muisteli edellistä finaalivoittoa: "Heräsin seuraavana aamuna Wärtsilään töihin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Miika Koivisto muisteli haastattelussa Suomen edellistä maailmanmestaruutta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Miika Koivisto oli itse ottelusta vähäsanainen.

− Mitä voi sanoa. Hieno homma, kun tuli yksi maali. Ei mennyt ylitöille,

− Tässä on aika vaikeaa sanoa. Huonekaverin Harri Pesosen kanssa eilen mietimme, että meitä katsoo kolmatta miljoonaa ihmistä Suomessa. Olemme täällä vähän omassa kuplassamme, emme tajua kuinka iso asia tämä on kotona.

Venäjä ei saanut omaa joukkuepelaamistaan kunnolla käyntiin, ajan loputtua lopulta kesken. 

− Olimme todella sitoutuneita ja järkeviä. Aika hyvin saimme keskustan tukittua, ei kaveri päässyt vastahyökkäämään. Kuitenkin tykkäävät nopeasti kääntää. Ei tullut keskialueelle syöttölinjoja, mitä tykkäävät viljellä.

Jo voitto Ruotsista puolivälierässä oli sensaatio. Nyt sama joukkue nollasi Venäjän välierässä. Sport-kasvatti on itsekin hieman ällistynyt Leijonien suorituksista.

− En tiedä. Meillä on todella hyvä ryhmähenki. Kuudetta-seitsemättä viikkoa olemme olleet yhdessä ja reissussa olemme olleet paljon tekemisessä. Mitä pidemmälle reissu on mennyt, sitä huonommiksi jutut tuppaavat mennä, väsymys kasvaa ja naurattaa. Hauskaa on ollut kaukalon ulkopuolella ja saatu se myös sisäpuolellekin.

Finaalipaikka on Koivistolle ikimuistoinen asia.

− On aika hienoa. Viimeksi kun Suomi voitti maailmanmestaruuden, heräsin seuraavana aamuna Wärtsilään töihin. Ei tarvi maanantaina ainakaan sinne mennä, Koivisto päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle