Leijonakapteeni Marko Anttila ei pelkää Kanadan vauhtia: "Tässä turnauksessa on paljon samankaltaisia joukkueita"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttilan johtama Leijonat tavoittelee neljättä peräkkäistä mitalipelipaikkaa MM-kisoissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Suomi kohtaa Kanadan torstai-iltana pelattavassa puolivälieräottelussa. Leijonien kapteeni Marko Anttila luottaa siihen, että joukkueen pelillinen identiteetti riittää aggressiivisen Kanadan kaatoon.

Kanada tunnetaan kiekkoilussa aggressiivisesta peli-ilmeestä. Marko Anttila tietää sen, mutta näkee myös, että Suomi pystyy omalla pelityylillään voittamaan Kanadan.

− Kaikki lähtee taisteluilmeestä. Meidän pitää vastata heidän karvauspelaamiseen ja luistelutempoon. Se on iso osa tätä peliä. Luotamme omaan pelityyliin ja sen pitää riittää ja se tulee riittämään.

Suomen joukkue on ollut turnauksen aikana ajoittain vaikeuksissa korkealta karvaavien joukkueiden kanssa. Anttila näkee, että muillakin turnauksen joukkueilla on samanlaisia pelillisiä ajatuksia kuin Kanadalla.

− Tässä turnauksessa on ollut paljon sen kaltaisia joukkueita. Meidän täytyy yhteistyöllä selvitä siitä. Meidän pitää tehdä tukitoimet niin, että saadaan heiltä vauhtia pois ja meidän pakit pääsevät hakemaan kiekon hyvällä vauhdilla omasta päästä.

Kolmissa edellisissä kisoissa Suomi ja Kanada ovat kohdanneet finaalissa. Nyt kohtaaminen nähdään jo puolivälierissä, ja se sopii Anttilalle.

− Onhan se hieno haaste. Kanada on huippujoukkue, ja aina on ollut tiukkoja pelejä heitä vastaan. Henkisesti pitää saada itsestään kaikki irti.

Pudotuspelit ovat kerrasta poikki, ja niistä Suomella on viime vuosilta hyviä kokemuksia. Anttila osaa kokemuksellaan arvioida, mitä pudotuspeleissä tehdään eri tavalla.

− Aina pelin luonne muuttuu tässä vaiheessa. Keskittyminen parantuu ja ehkä jännitys lisääntyy. Sitä pitää pystyä käsittelemään, ja saada vähän ilkeäkin luonne esiin. Se tulee sitä kautta, kun haluaa antaa kaikkensa. Jääkiekko on kontaktilaji, ja sillä yritetään myös horjuttaa vastustajaa. Ei pidä kuitenkaan tehdä mitään sellaista, mikä haittaa joukkuetta, hän analysoi.

Suomi on päässyt pelaamaan Tampereella koko kisojen ajan, ja Kanada joutui matkustamaan alkulohkon ja puolivälierän välissä. Anttila ei koe, että Suomella olisi sen puolesta etu.

− En näe meillä siinä etua. He ovat tottuneet matkustamaan, joten kummallakaan ei ole hyötyä, Anttila arvioi.

Suomen joukkueessa vain pieni osa pelaajista kävi jäällä pelipäivän aamuna. Anttila ei kuulunut tähän joukkoon, vaan hän luotti erilaiseen harjoitukseen. Sen jälkeen edessä ovat normaalit pelipäivän rutiinit.

− Kävin lenkillä, jotta paikat saatiin auki. Nyt sitten bolognesepastaa, kanaa siihen kylkeen ja päiväunet.

» Lähetä palautetta toimitukselle