Legendaarisen hiihtäjän poika aloittaa toisen kautensa HIFK:ssa — "Päätös oli helppo"

LIIGA, Muut Sarjat / Haastattelu
Wiljami Myllylä pääsee tuulettamaan maaleja jälleen, kun kausi polkaistaan käyntiin.
Jatkoaika tavoitti HIFK:n organisaatiossa toisen kautensa aloittavan Wiljami Myllylän. Hiihtäjälegendan poika jakaa kuulumisiaan sekä kertoo odotuksistaan tulevalle kaudelle.

Viime kaudeksi Kokkolasta Helsinkiin siirtynyt Wiljami Myllylä on viihtynyt uudessa ympäristössä. Hän taustoittaa siirtoaan Helsinkiin ja kertoo päätöksen siirtyä IFK:n riveihin olleen lopulta helppo.

- Sain kaksi vuotta sitten joulun aikoihin hyvän sopimustarjouksen Helsingistä ja kun saatiin kaikki yksityiskohdat loksahtamaan paikoilleen, niin päätös oli aika helppo lähteä pelaamaan tänne. Täältä osoitettiin innokkuutta, niin ei kauaa tarvinnut miettiä siirtoa tänne. HIFK on yksi Suomen suurimmista organisaatioista ja puitteet ovat täällä kunnossa.

Myllylän mukaan arkipäiväinen tekeminen IFK:ssa on ammattimaista, ja seura tarjoaa nuorille pelaajille loistavat mahdollisuudet kehittyä.

- IFK on antanut minulle mahdollisuuden kehittyä jääkiekkoilijana ja myös ihmisenä. Olen saanut vastuuta ja todella paljon oppia täällä.

Viime kaudella nuorten SM-liigassa 52 ottelussa tehot 20+20 takonut Kokkolan Hermeksen kasvatti ei aseta itselleen paineita tulevalle kaudelle, mutta joitakin odotuksia hänellä silti on omalle kohdalleen.

- Kyllä minä odotan itselleni ihan hyvää kautta. En ota sen kummempia paineita, mutta pitäisi ainakin tuolla A-junnujen puolella jonkin verran pisteitä tehdä.

Myllylällä on selkeät näkemykset kysyttäessä hänen roolistaan organisaatiossa.

- A-junnuissa pääsen varmaan ihan kärkiketjuissa pelaamaan, että tulosta pitäisi siellä saada aikaiseksi. Kun liigajoukkueen mukaan nostetaan pelaajia, niin toivottavasti saisi näytön paikan tällä kaudella. Jos sinne kutsu tulee, niin sielläkin yritetään pelata omilla vahvuuksilla ja totta kai mahdollisimman hyvin.

Isommat ympyrät tavoitteena

Nuorukainen sanoo, ettei ole asettanut paineita itselleen ajatellen U20-kisoja, jotka järjestetään Tšekissä 26.12.2019 - 5.1.2020.

- En todellakaan aseta siitä mitään taakkaa itselleni. Suomessa on niin kova U20-ikäluokan taso, että en ota paineita. Toki jos pyydetään, niin mikä ettei, mutta ei se pettymys ole, jos en kutsua saa.

Myllylä oli tänä kesänä varausikäinen NHL-varaustilaisuudessa, mutta varaus jäi tältä vuodelta saamatta. Tätä voidaan pitää pienehkönä ihmeenä, sillä Myllylä on takonut koko nuoren ikänsä hyviä tehopistemääriä ikäluokassaan, ja onhan hän päässyt Mestiksessä pelaamaan miestenkin pelejä.

- Katsotaan. Toivottavasti sieltä varaus ensi kesänä tulee, kun nyt ei napannut.

Edesmenneen suomalaisen huippuhiihtäjän Mika Myllylän poika kertoo kuulevansa aika ajoin kysymyksiä liittyen hiihtoon ja siihen, miksei hän lähtenyt tälle kyseiselle ladulle. Wiljami toteaa, että nämä kysymykset eivät ole hänelle "pakkopullaa", vaan tiedostaa, että aihe saattaa herättää mielenkiintoa urheilupiireissä.

- Lätkä on aina ollut minulle se juttu, josta olen tykännyt. En hiihtoa harrastunutkaan kuin johonkin kymmenenvuotiaaksi asti. Ei noihin kysymyksiin hiihdon ja lätkän väliltä mitenkään kyllästy. Urheiluhan on bisnestä, ja media kuuluu mukaan tähän hommaan, niin mukavahan näihin kysymyksiin on välillä vastailla.

Kesä on Myllylän osalta mennyt hyvin pitkälti treenaillessa sekä levätessä.

- Paljon on treenattu, ja sitten taas vastapainona levätty. Treenissä olen erityisesti yrittänyt saada jalkoihin lisää voimaa. Alakroppa on laitettu koville. Muuten ei mitään sen ihmeellisempää ole juuri tullut tehtyä. Kohtahan kesä on ohi ja syyskuu sekä pelit lähestyvät.

Pelit ovat Myllylän kohdalla jo alkaneet. Hän oli IFK:n mukana Raumalla järjestettävässä jokavuotisessa Pitsiturnauksessa.

Myllylän vahvuuksiin kaukalossa lukeutuvat dynaaminen luistelu sekä aktiivisuus. Myös geenien kautta tullut raudanluja kestävyys on ase kaukalossa.

- Kyllä aktiivisuus ja luistelu on varmaankin suurimmat vahvuudet. Jaksan aika hyvin painaa vaihdon kerrallaan. Minulla on myös suhteellisen tarkka rannelaukaus.

Itseään juonikkaaksi kuvaava hyökkääjä ei omien sanojensa mukaan ole löytänyt jääkiekkokaukalosta esikuvaa. Yksi urheilijaesikuva hänellä kuitenkin on, eikä ole vaikea arvata kuka.

- Kyllähän isä on aina ollut minulle se esikuva ja henkilö, jota on katsottu ylöspäin.

Nuorempi Myllylä on tulessa seuraavan kerran jo elokuun puolella, kun nuorten SM-liiga kausi alkaa HIFK:n osalta 27.8. petopaitojen isännöidessä Espoon Bluesia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle