LeKi-kapteeni Laakson ura suurella todennäköisyydellä ohi: "Olen saanut omalle uralleni jatkoajan"

MESTIS / Haastattelu
Laakso on kuulunut koko LeKi-uransa ajan joukkueen kapteenistoon.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi-kapteeni Sami Laakso totesi hävityn pronssiottelun jälkeen, että hänen uransa on 90-prosenttisella varmuudella ohi. Hyökkääjä kiitti lempääläläisseuran organisaatiota ja suitsutti joukkuetta kauden saavutuksista.

LeKi hävisi kotihallissaan Mestiksen pronssiottelun TUTOlle maalein 3−1. Saukkopaitojen kapteeni Sami Laaksolla oli kamppailun jälkeen tunteet pinnassa.

− Takki on tyhjä. Saimme kolmannessa erässä parhaamme irti. En voi jokaisen puolesta sanoa, mutta omasta puolestani voin sanoa, ettei tankkiin jäänyt mitään.

Yksi Mestiksen pienimmistä seuroista sijoittui runkosarjassa toiseksi ja oli lopulta kevään peleissä neljäs. Vastaus kysymykseen voiko kauteen olla tyytyväinen, oli Laaksolle helppo.

− Tottakai voi. Väitän, ettei mikään joukkue tässä maassa ole pelannut tällaista kautta. Taustalla on niin käsittämätön määrä julkisia ja joukkueen sisäisiä tarinoita, että jollekin kirjailijalle olisi materiaalia.

Lempäälän kiekkoylpeys sai omalta kasvatiltaan kehut niin joukkueen kuin organisaationkin tasolla.

− Sitkein joukkue, jossa olen koskaan pelannut. Kun katsoo kokoonpanoamme viimeisissä peleissä, niin meillä oli kentällinen A-nuoria mukana ja välillä vedimme kolmella vitjalla. Pelasimme joka toinen päivä ja kävimme töissä välissä. Nostan hattua joka jätkälle − niin kopissa kuin seurajohdossakin. Talkoilla tätä hommaa monet tekevät.

Kapteeni Laakso halasi TUTO-kippari Jere Karlssonia pronssiottelun päätyttyä.
Kuva © Jarno Hietanen

LeKi teki kauden aikana yhteistyötä niin Tapparan kuin HPK:nkin kanssa.

− Jossain vaiheessa fysiikan laitkin tulevat vastaan, vaikka henkiselläkin kapasiteetilla pääsisi aika pitkälle. Joka päivä hallille tullessa saattoi tulla joku yllätys − onko HPK:n flunssa-aalto vai mitä tapahtuu?

− Valmentaja oli laskenut, että pelasimme 25% runkosarjasta vajaalla kokoonpanolla ja tasapisteissä runkosarjavoiton kanssa. Sen sanon, että siihen ei moni pysty.

Koko aikuisuransa LeKiä edustanut Laakso puntaroi jo 27-vuotiaana uransa mahdollista päättymistä.

− 90-prosenttisesti (ura) oli tässä. Jätetään se 10% vara vielä, mutta olen saanut omalle uralleni jatkoajan − vähän kuin joukkueen kausi pienoiskoossa nuo omat hommat tuossa viime kesästä lähtien, loukkaantumisista kärsinyt Laakso taustoitti.

LeKi-kippari nosti vielä esiin realiteetit, jotka seuran ympärille ulkopuolelta luotiin.

− On takki tyhjä siihen nähden, mitä on tullut painettua hommia ja omasta mielestäni aika hyvällä tasolla pelaamaankin. Olisi hienoa kaivaa esiin ne kauden ennakkoasetelmat, joissa meidät laitettiin viimeiseksi, toiseksi viimeiseksi ja oliko kolmanneksi viimeiseksi. Pieni tasonnosto siihen nähden, Laakso heitti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle