Lausanne HC:n päävalmentaja Ville Peltonen pitää Suomen vierailua joukkueelle onnistuneena − "Niistä harjoituspeleistä mitä kerettiin pelata, nämä ovat vielä eri luokkaa"

CHL / Haastattelu
Ville Peltoselle tuleva kausi on toinen Lausanne HC:n päävalmentajana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Lausanne HC:n päävalmentaja Ville Peltonen piti reissua Suomeen onnistuneena ja näkee Suomen kapeammat kaukalot hyvänä vaihteluna omalle joukkueelle.

− Kyllähän tää kehittää. Vähän erilaisia joukkueita mitä on omassa sarjassa. Meidänkin pelaajille nämä vähän pienemmät kaukalot mitä Suomessa on, ovat hyviä kokemuksia. Todella tärkeät kaksi pistettä.

Peltonen kokee kovat kansainväliset pelit opettavaisina, mutta tietyssä mielessä myös pelaajille vaikeiksi.

− Niistä harjoituspeleistä mitä kerettiin pelata, nämä ovat vielä eri luokkaa. Peli ei ihan vielä ole sitä mitä pitäis olla, niin pelaajilla ja valmentajilla menee vähän hermot välillä. Sitten taputellaan sitä pakettia vähän tiiviimmäksi, niin hyökkäys- kuin puolustuspeliä.

− Nää on vähän erilaisia pelejä pelaajille kuitenkin, kun meet ihan sokkona. Valmentajat näyttää mahdollisimman lyhyen infon videolta, niin siitä ei ihan koko kuvaa näe, Peltonen avasi valmistautumisen haasteellisuudesta CHL-peleihin.

Lausannen valmennustiimiin kuuluu Peltosen lisäksi suomalaiset Tommi Hämäläinen ja Tommi Niemelä, sekä ranskalainen Cristobal Huet. Peltonen kokee, että he tuovat valmennustiimin kanssa Suomesta esimerkiksi rakenteen tuomaa turvaa peliin. Peltonen pitää kuitenkin lajia niin globaalina, että heille tulee vaikutteita myös monesta muusta paikasta.

−Totta kai olemme Suomesta, mutta sillä passilla ei niin ole väliä. Peliä opetetaan ja pelin virtausta yritetään saada pelaajat ymmärtämään vähän paremmin. Suomesta tuodaan ehkä vähän sellaista luotettavampaa pelaamista.

46-vuotias valmentaja aloittaa neljättä vuotta Sveitsin kiekon parissa. Peltonen näkee sarjan tilan hyvänä Euroopassa.

− Sarja on todella rautainen ammattisarja ja palkkataso on hyvä. Sveitsin maajoukkue on pelannut hyvin niin pelillisesti kuin tuloksellisesti. Valmentajia on edelleen paljon ulkomailta. Kaikki hyvät ja kokeneet pelaajat pysyvät Sveitsin sarjoissa, ellei siirry NHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle