Lauridsen tuskaili Jokerien kohtalokasta päätöserää: “Aloitimme kirin aivan liian myöhään”

KHL / Haastattelu
Lauridsen palasi sairastuvalta jokerialakertaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit taipui Spartak Moskovalle kotiluolassaan niukasti 2–3. Paluun kaukaloon teki tanskalaisjärkäle Oliver Lauridsen, joka luuti narripaitojen kolmannessa pakkiparissa.

Jäähyt ja surkea kolmas erä koituivat Jokerien kohtaloksi, kun joukkueen tappioputki venyi kolmen ottelun mittaiseksi. Ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon hypännyt Oliver Lauridsen ei ollut pelin kuvaan tyytyväinen.

– Saimme karmivan startin kolmanteen erään ja aloitimme kirin aivan liian myöhään.

– Vietimme liian paljon aikaa alivoimalla. Mailalla otetut jäähyt tapahtuvat usein kiekonmenetysten jälkeen, kun yrität korjata virheitä ollessasi jo jäljessä. Meidän täytyy keskittyä voittamaan puna- ja siniviivoja ja saamaan kiekkoa syvään.

Pelikuntoaan Lauridsen kehui hyväksi. Jokerien alakerrassa laajuus riitti korvaamaan poissaolon, mutta nopea paluuaikataulu oli siitä huolimatta positiivinen yllätys.

– Tässä joukkueessa et pelaa, jos et ole täydessä kunnossa. Meillä on useita loukkaantumisia, mutta onneksi myös puolustajia on reservissä paljon.

– Minulle puhuttiin 4–6 viikon toipumisajasta, mutta ihan noin kauaa siinä ei mennyt. Tuntui, että aika kului nopeasti.

Jokerit joutui sekoittamaan sapluunaansa melkoisesti pelin aikana, kun jäähyaition ovi kävi tiuhaan tahtiin. Tämän tunsivat nahoissaan erityisesti Lauridsen ja hänen pakkikollegansa.

– Puolustajapareja sekoitettiin hieman pelin aikana, senkin lisäksi että seitsemäs puolustaja hyppäsi välillä mukaan. Kun otat näin paljon jäähyjä seitsemällä pakilla, osa joutuu istumaan penkillä pitkiäkin aikoja. Samalla on kuitenkin yritettävä peluuttaa niin, että kaikki pysyisivät lämpimänä. Se ei ole helppo yhtälö.

» Lähetä palautetta toimitukselle