Lauri Mikkola tyytyväinen voittoon – avaa syitä Kärppien kohentuneelle suorittamiselle

LIIGA / Haastattelu
Lauri Mikkola on toiminut viime ottelut oululaisten pääkoutsina.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Kärppien pääkäskijänä Mikko Mannerta paikkaava Lauri Mikkola totesi taiston tauottua, että tasapeli oli oikeutettu tulos. Kärppien ensi kauden päävalmentaja avasi myös syitä, miksi Kärppien peli on alkanut tuottamaan hedelmää.

Kärppien päävalmentajana joukkueen edellisissä otteluissa toiminut Lauri Mikkola oli tyytyväinen mies Kärpät-TPS-ottelun päätyttyä oululaisten eduksi.

– Oli todella kova taisto. Hyvävireiset joukkueet iskivät yhteen, joten tasaista vääntöä osattiin kyllä odottaa. Molemmat ovat joukkueet pelaavat nopeaa jääkiekkoa ja pyrkivät kääntämään pelin virtausta nopeasti.

Mikkolan mukaan molemmat joukkueet ammensivat voimaa laadukkaasta erikoistilannepelaamisesta.

– Kumpikin joukkue onnistui viemään toiselta sen terävimmän syömähampaan eli ylivoiman pois, mikä antaa virtaa joukkueelle. Jos ylivoima ei toimi niin se yleensä vie vähän tunnetta pois joukkueelta, kun taas hyvän alivoiman pelannut joukkue saa siitä virtaa. 

Patrik Rybár ja Jussi Jokinen toimivat oululaisten kannalta voiton takuumiehinä: Rybár pelasi tolppien välissä erinomaisen ottelun, kun taas Jokinen laittoi oman show'nsa pystyyn voittomaalikilpailussa.

– Rybar pelasi loistavan ottelun ja Jussi teki hienon ja tärkeän maalin rankkareissa. Ennen kaikkea tämä oli kuitenkin koko joukkueen voitto ja taistelu. Onnistujia oli laajalla rintamalla.

Ottelussa nähtiin ikävä tilanne, kun Kärppien nuori puolustaja Topi Niemelä loukkaantui ikävännäköisesti kiekontavoittelutilanteessa. Mikkolalla ei ole lisätietoa Niemelän tilasta.

– Topi on tutkimuksissa. Ei ole vielä lisätietoa. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, Mikkola harmittelee.

Alkukaudella vaisusti esiintynyt, joulukuun jälkeen otteitaan parantanut Kärpät viilettää parhaillaan seitsemän ottelun voittoputkessa. Mikkola avaa lyhyesti syitä, mitkä ovat johtaneet nykyvireeseen.

– Perusasioita. Tämä on pidemmän aikavälin juttu, että peli on alkanut kulkemaan. Muutettiin joulun jälkeen harjoittelua ja on lähdetty pienistä jutuista liikkeelle. Pakkien yhteispeliä ja pelinavaamista on kohennettu ja sitä kautta on pohdittu kuinka hyökkääjien peliä saadaan myös paremmaksi. Kun pystytään hyökätä paremmin, pystytään myös puolustaa paremmin, Mikkola lopettaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle