Lauri Merikivi harmitteli Slovakia-tappiota hyvistä otteista huolimatta − "Tänään oli semmoinen päivä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lauri Merikivi oli tyytyväinen pelaajiinsa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://instagram.com/shuikuri
U18-joukkueen päävalmentaja Lauri Merikivi oli harmissaan Suomen tien katkeamisesta ennen mitalipelejä, mutta ei olisi jälkikäteenkään ajatellen muuttanut mitään Slovakia-otteluun.

Lauri Merikiven valmentama Suomi hallitsi kiekkoa lähes mielin määrin Slovakiaa vastaan puolivälieräottelussa Ajoiessa, mutta jäi lopulta maalin vajaaksi viedäkseen ottelun jatkoajalle. Merikivi oli ottelun jälkeen harmissaan, mutta optimistinen.

− Kiekkohan oli pelin aikana käytännössä koko ajan meidän hallussamme, pääsääntöisesti hyökkäysalueella. Riittävä määrä vaarallisia tilanteita saatiin luotua, mutta tänään oli semmoinen päivä, että kiekko ei pompannut sisään eikä oikein onnikaan ollut meidän puolellamme, päävalmentaja summasi.

− Toki vastustajan maalivahti pelasi huippupelin ja joukkue puolusti tosi uhrautuvasti siinä edessä, Merikivi antoi tunnustusta Slovakialle ja Samuel Urbanille.

Vastustaja ei Suomea yllättänyt.

− Juuri sellainen kuin tiedettinkin, muutama huipputaitava yksilö ja hurmosjoukkue. Jos he pääsevät johtoon, on tosi vaikea pelata heitä vastaan, puolustavat hyvin. Mutta siitä huolimatta hattua pitää pelaajille nostaa, minkälaisen pelin he tuohn paikkaan pelasivat. Näitä pelejä joskus tulee ja ikävä kyllä se tuli meillä nyt tähän paikkaan, Merikivi harmitteli.

Päävalmentaja ei allekirjoita väitettä, että nyt koolla ollut ryhmä olisi heikoin muutamaan vuoteen.

− Pelaajat kypsyvät eri aikaan. Tästä tulee nousemaan huippuammattilaisia tästä ryhmästä, varmasti myös ryhmän ulkopuolella olevista pelaajista. Toki tässä tapauksessa on nyt paljon nuoremman ikäluokan pelaajia mukana. Kansainvälinen kilpailu kovenee koko ajan ja kyllä meillä Suomessa kädet täynnä töitä on, jotta siinä pysytään mukana, pääkäskijä näkee.

Omalle kehitykselleen Merikivi kokee nuorisomaajoukkueen mukana olemisen tehneen hyvää. JYP-jakson jälkeen hän on ollut kauden verran U18-joukkueen apuvalmentajana, sekä yhden kauden U17-päävalmentajana ennen tämän kaudenn U18-päävalmentajan pestiä.

− Olen muuttunut paljonkin. On olleet huikeat vuodet tässä, nähnyt paljon suomalaisia valmentajia ja suomalaisia seuroja. Aina oppii kun tapaa ihmisiä, se on ihan päivänselvä juttu. Paljon on vuosien aikana tapahtunut.  

» Lähetä palautetta toimitukselle