Lauri Marjamäki ylistää Brian O'Neillia: "Sitä minä ihailen hänessä kaikista eniten"

KHL / Haastattelu
O'Neill pääsi juhlimaan kauden kuudetta maaliaan tiistaisessa ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit otti tiistaina komean voiton Dinamo Moskovasta tyhjässä Hartwall Arenassa. Joukkueen tähtihyökkääjänä hääri 200 KHL-pisteen rajan rikkonut Brian O'Neill, joka sai suitsutusta päävalmentajalta.

Lauri Marjamäki avasi päävalmentajan silmin Helsingin Jokereiden tähtihyökkääjä Brian O'Neillin asemaa koko joukkueessa ja organisaatiossa.

— Brian on ollut tosi tärkeä tälle organisaatiolle jo monta vuotta. Jotenkin tuntuu, että Brian on ottanut askelia eteenpäin vuosi vuodelta pelaamisessa ja etenkin johtajuudessa, mitä hän tuolla kopissa osoittaa. 

hän repii parhaan itsestään irti aina tiukassa paikassa

Vaatimustaso, minkä O'Neill tuo pukukoppiin on Marjamäen mukaan merkitsevin asia pelaajassa.

— Hän on vaatii todella paljon ympärillä olevilta pelaajilta. Välillä muut saavat melkoista huutia, jos ei ole pelattu kuten on sovittu. Ja se on myös yksi iso syy, miksi hänellä on kirjaimia rinnassa.

O'Neill on 32-vuotias hyökkääjä, jolta ei nähdä huonoja pelejä. Yhdysvaltalainen on peleissä aina parhaimmillaan.

— Hän osaa ohjata energiat treeneissä todella hyvin ja se miten hän huoltaa itseään, on tosi hyvällä tasolla, mutta pelipäivänä hänellä on aina ihan täydet lasissa. Sitä minä ihailen hänessä kaikista eniten. Hänellä on kova kilpailuvietti ja hän repii parhaan itsestään irti aina tiukassa paikassa. Jotenkin tuntuu, että hän kehittyy vuosi vuodelta ja on siksi tärkeä meidän joukkueelle sekä organisaatiolle.

O'Neill pisti Dinamon slovakialaispuolustajaa kahville tiistaisessa ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Brian O'Neill on lukeutuu pelaajiin, joiden taso riittäisi heittämällä NHL:n. Marjamäki myöntää tämän, mutta nostaa aika isonkin seikan syyksi sille, miksi hänellä ei olisi taalajäillä asiaa kärkikenttiin.

— Joku spesiaaliteetti, kuten huippunopeus tai laukaus häneltä puuttuu. Se on osasyy miksi hän pelaa KHL:ssä eikä NHL:ssä. Varmaan pystyisi pelaamaan monessakin NHL-organisaatiossa, mutta ei ihan kärkikenttätasolla. Lisäksi on muistettava, että hän nauttii olostaan Helsingissä ja tässä seurassa. Ja hänellä on selkeä asema tässä organisaatiossa.

Marjamäki myöntää väitteen, että O'Neill on juuri sitä, minkä näköiseksi Jokerit haluaa kehittyä.

— Toivottavasti pystymme profiloitumaan Brianin näköiseksi monipuoliseksi joukkueeksi, joka on peleissä aina parhaimmillaan ja pystyy kehittymään koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle