Latvian kapteeni Bergmanis: "Emme halua olla vain iloisia osallistujia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ralfs Bergmanis kipparoi Latviaa nuorten MM-kisoissa.
Kuva © Andy Devlin
Latvia koki tappion Ruotsille puolivälieräottelussa, mutta kapteeni Ralfs Bergmanisin mukaan joukkue jäi haluamaan lisää.

Latvia roikkui Ruotsin kintereillä oikeastaan koko puolivälieräottelun ajan. Latvian kapteeni Ralfs Bergmanis harmitteli niukkaa 1−2-tappiota.

− Me pelasimme hyvin. Ruotsi oli hieman onnekaskin ja jos olisimme pelanneet vielä pikkuisen paremmin, olisimme voittaneet.

Latvia voitti alkulohkon päätöspelissään Tšekin ja eteni historiansa ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin nuorten MM-kisoissa.

− Yllätimme monet, mutta tavoitteemmekin oli edetä puolivälieriin ja olisimme voineet päästä välieriin. Jäimme siitä hieman vajaaksi, mutta tämä on jääkiekkoa, Bergmanis tokaisi harmissaan.

Jääkiekko on Latviassa suosittua ja Bergmanis sanoikin, että nuoret harrastavat sitä mielellään, jos heillä on siihen varaa.

− Uskon, että tämä motivoi seuraavia sukupolvia. Kuitenkaan emme halua olla vain iloisia osallistujia. Kun pelaa isolla sydämellä, mitä tahansa voi tapahtua.

Joukkue sai tukea läpi kisojen ja muutoin tyhjyyttään ammottavan Rogers Placen katsomossa on aika ajoin kuulunut Latvija, Latvija! -huutoja.

− Saimme paljon viestejä kotoa. Kaikki olivat iloisia puolestamme, että pääsimme puolivälieriin, mutta olisimme voineet edetä vieläkin pidemmälle, Bergmanis virkkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle