Latvia tippui pudotuspeleistä saappaat jalassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Latvia pääsi turnauksensa lopuksi kotiyleisön eteen. Se ei vain avittanut voittoon saakka.
Kuva © Samuli Huikuri
Latvialla oli selvä tavoite alkusarjan päätöspeliinsä lähdettäessä. Joukkueen täytyi saada vähintään yksi piste Saksalta päästäkseen pudotuspeleihin. Turnauksen järjestäjämaa hävisi kuitenkin niukasti 2−1 ja koki karvaan pettymyksen.

Puolustaja Arturs Kulda ja hyökkääjä Renārs Krastenbergs olivat todella harmissaan tappiosta. Kulda totesikin pelin jälkeen lakonisesti, että turnauksen kohokohta meni ohi suun.

− Meidän kohokohtamme olisi ollut puolivälieriin eteneminen, mutta emme onnistuneet siinä, hän totesi.

Latvialaisten ja koko muun turnausväen mieltä nostatti se, että katsojat pääsivät tiistaina ensimmäistä kertaa koko turnauksessa katsomoon ja tunnelma oli heti nousussa. Kumpikin pelaaja kehui faneja.

− Oli mahtavaa tulla jäälle ja nähdä fanimme hurraamassa meille, Krastenbergs totesi.

− Koko joukkue sai lisää voimaa faneista. Olimme todella iloisia, että faneja päästettiin katsomaan pelejä. Ikävä kyllä se jäi vain yhteen peliin meillä, Kulda yhtyi mielipiteeseen.

Kulda antoi myös tunnustusta Saksalle. Latvian omaan peliin oltiin myös tyytyväisiä, tehokkuuden puute harmitti silti kumpaakin.

− Mielestäni Saksan hyökkäyspeli oli loistavaa. He myös blokkasivat paljon laukauksia ja pelasivat erinomaista alivoimaa. Näiden syiden takia he voittivat, me emme yksinkertaisesti pystyneet tekemään maaleja, Kulda kehui Saksaa.

Krastenbergs muistutti, että myös Latvialla oli mahdollisuutensa.

− Pelasimme mielestäni hyvän ottelun. Työskentelimme kovasti. Jokainen meistä pelasi täydellä sydämellään. Tämä sattuu todella paljon. Hävisimme faniemme edessä, jokin asia jossain ei vain ollut tarpeeksi.

− Emme olleet mielestäni hermostuneita, meillä oli heikko alku, mutta taistelimme takaisin peliin mukaan ja meillä oli omat mahdollisuutemme, jotka olisi täytynyt hyödyntää, Krastenbergs totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle