Latvia tähtää pää pystyssä kohti pudotuspelejä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Latvian turnaus on sujunut pääosin positiivisesti, vaikka mutkiakin on ollut matkassa.
Kuva © Samuli Huikuri
Latvian MM-turnaus on ollut todella vaihteleva. Ensin joukkue järkytti kiekkomaailmaa kaatamalla Kanadan, mutta hävisi heti perään Kazakstanille. Italia-voitto palautti kuitenkin maan jälleen oikeille raiteille.

Hyökkääjä Martins Karsums on yksi Latvian avainpelaajia ja iski Italiaakin vastaan kaksi maalia. Latvian suorituksen taso oli kuitenkin kaukana optimaalisesta, voitosta huolimatta.

− Tämä oli vaikea peli. Pelasimme hyvin, mutta emme vain saaneet maaleja aikaiseksi. Emme ajaneet tarpeeksi maalille, vaan ammuimme kauempaa. Maalivahtimme oli loistava tänään. Voitto on kuitenkin voitto, Karsums summasi.

Seuraava ottelu tulee olemaan montaa kertaluokkaa taas vaikeampi, kun vastaan asettuu Yhdysvallat. Karsums tietää tasan tarkkaan jenkkien vaarallisuuden.

− Se tulee olemaan tiukka peli. Yhdysvallat on yksi tämän vuoden ennakkosuosikeista. Meillä on kaksi päivää aikaa valmistautua ja katsoa videoita. Meidän täytyy olla valmiina nopeaan ja vaikeaan peliin, Karsums tiivisti.

Myös päävalmentaja Bob Hartley varoittaa pohjoisamerikkalaisten vaarallisuudesta.

− USA:ta vastaan on kyse ennen kaikkea pelinopeudesta. Kuten nähtiin eilisiltana Kanadaa vastaan, heidän nopeutensa on uskomatonta. Meillä on muutama päivä aikaa valmistautua. Se tulee olemaan suuri haaste, Hartley kertoi. 

Seitsemän pistettä kolmesta ottelusta miellyttää

Latvia on voittanut turnauksessa Kanadan ja Italian, mutta hävinnyt Kazakstanille. Karsums totesi kaikkien kolmen pelin olleen hyvin erilaisia.

− Pelasimme todella hyvän pelin Kanadaa vastaan. Kazakstania vastaan polttoaineemme oli lopussa, emmekä saaneet paljoa aikaiseksi. Saimme onneksi edes yhden pisteen. Tänään pelasimme hyvin, vaikkemme tehneet paljoa maaleja. Voitimme silti. Pistemielessä meillä menee hyvin, Karsums kertasi iloisesti.

Sekä Karsumsilla että Hartleyllä oli omat lääkkeensä USA-peliin ja lopputurnaukseen valmistautumiseen.

− Meidän täytyy keskustella joukkueen kesken ja saada hyvää harjoittelua alle. Sillä pääsemme eteenpäin. Mutta se on fakta, että meidän täytyy parantaa vielä, Karsums totesi.

− Meidän täytyy pysyä oman pelimme sisällä ja kehittyä. Haluamme päästä puolivälieriin ja siitä eteenpäinkin. Pidän siitä, mitä olen nähnyt ja tavasta, jolla joukkueemme kamppailee.

− Meidän täytyy olla valmiina joka ottelussa. Toiset pelit ovat helpompia ja toiset vaikeampia meille. Meidän täytyy kerätä lisää pisteitä päästäksemme pudotuspeleihin, Hartley alleviivasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle