Lassi Lehtinen torjui TPS:lle ensimmäisen pudotuspelivoiton − "Olemme parempia viisikkopelissä"

LIIGA / Haastattelu
Lassi Lehtinen torjui voiton TPS:lle.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS tasoitti kevään ensimmäisen pudotuspelisarjansa 2−1-voitolla Ässistä. Voiton torjunut Lassi Lehtinen on valmiina Porissa pelattavaan sarjan ratkaisuotteluun.

TPS voitti Ässät kotonaan 2–1 ja tasoitti pudotuspelisarjan. Tahdikkaan kamppailun Palloseuran maalilta nähnyt Lassi Lehtinen ilmestyy hurmoksessa joukkueen pukukoppikäytävälle.

Lehtinen kohtasi ottelussa 15 laukausta. Tämänkaltaiset ottelut saattavat olla maalivahdeille vaikeita tuntuman puutteen takia, mutta Lehtinen pysyi omien sanojensa mukaan lämpimänä.

− Tunnelma oli sen verran hyvä, ja jätkät pelasivat niin hyvin, että ei ollut ongelmia sen suhteen.

Lehtinen jakoi hallin hyvän tunnelman kannattajien kanssa.

− On hyvä fiilis, saatiin se voitto, jota lähdettiin tänään hakemaan ja päästään jatkamaan sarjaa Poriin. Taistelimme hyvin, menimme heidän päätyynsä ja karvasimme aika lujaa. Saimme luotua painetta ja paljon paikkoja.

Ottelussa nähtiin tuomaritoimintaa, joka sai vuorotellen molempien joukkueiden faniryhmät ravistelemaan hallin seiniä desibeleillä. Lehtisellä ei ole tuomarilinjan suhteen valittamista.

− Mielestäni linja on ollut ihan hyvä, ei valittamista. Kaikille sattuu välillä virheitä, ei ole helppo työ heilläkään.

Pudotuspelien aikataulu on kireä, ja joukkueilla ei ole paljoa aikaa palautumiseen. Valmistautuminen on tehokasta, sillä seuraava ottelu pelataan jo torstaina Porissa. Lehtinen käyttää TPS:n valmistautumisen kuvailuun kalastusretoriikkaa.

− Huomenna vähän lepuutellaan, ja torstaina vedetään taas siima kireäksi.

Sarja ratkeaa Porissa. Lehtinen luottaa joukkueen moraalin ja viisikkopelaamisen tuovan voiton TPS:lle.

− Olemme nälkäisempi joukkue. Olemme parempia viisikkopelissä. Neljän kentän rymistelyllä voitamme ottelun.

– Ässät ajaa kovaa maalille. Meidän pitää pysyä kiekossa heidän päädyssään, silloin olemme vahvoilla. En pysty lupaamaan voittoa, mutta kaikkemme teemme.

Molempien joukkueiden faniryhmät olivat ottelussa täysillä joukkueen mukana. TPS:n "Mutka" ja sen johtohahmo Jussi Kuusela pitivät huolen siitä, että istumapaikoilla olevat tiesivät tulleensa pudotuspeliotteluun. Ässien fanit puolestaan muistivat Lukko-taustaista Lehtistä useampaan otteeseen pelin aikana.

− Tänään oli hyvä meininki hallilla, niin kuin on ollut koko kauden aikana. Mitä Ässien faneihin tulee, hienoa että Porissakin tunnetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle