Lasse Kukkosen ura tuli päätökseen − "Niin kiitollinen, että sain päättää urani näin"

LIIGA / Haastattelu
Lasse Kukkonen jätti jäähyväiset Raksilan yleisölle.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Lasse Kukkonen päätti pelaajauransa levollisin ja helpottunein tuntein voitetun KooKoo-ottelun jälkeen. Kukkonen oli läpi ottelun seuratuin pelaaja kentällä ja hän ansaitsi paikkansa valokeilassa ennen ja jälkeen ottelun.

Yksi aikakausi päättyi Raksilassa, kun Lasse Kukkonen ripusti − tällä kertaa lopullisesti − hokkarit naulaan, mitä tulee ammattilaisena pelaamiseen. Kukkonen oli lopettamassa pelaajauransa jo viime kauteen, mutta palasi täksi kaudeksi yhden pelin ajaksi kärppänuttuun.

Temmellyksen keskeltä tavoitettu Kukkonen oli levollinen, ja ennen kaikkea kiitollinen viimeisen taiston tauottua.

− Oli aivan uskomattoman hieno juttu, että sain lopettaa urani tällä tavalla, olen erittäin kiitollinen että minulle suotiin tämä mahdollisuus, tunnelmoi Kukkonen.

Kukkonen myönsi, ettei häntä huolettanut viimeisessä ottelussaan oma pelaaminen entiseen malliin, vaan ikoni keskittyi normaalia enemmän fiilistelyyn ja nauttimiseen.

− Yritin nauttia aivan täysillä tuolla kentällä. Tänään en murehtinut yhtä paljon tuloksesta kuin ennen. Sen verran hyvin pysyin kuitenkin vielä mukana vauhdissa, että tällainen viimeinen valssi oli mahdollista kokea, Kukkonen kertoo.

Kukkonen totesi myös, että ura oli mukava päättää laadukkaaseen jääkiekko-otteluun.

− Oli mukava pelata vielä viimeisen kerran oikeaa lätkää. Kaukalossa oli mukava tempo ja vastustaja oli laadukas, Kukkonen toteaa.

Vaikka numeroa viisi ei Kärppien paidassa enää nähdä, ei työnteko kiekon parissa lopu.

− Hommat jatkuu C Moren hommissa heti ensi viikolla, että ei tässä kiekon parista olla mihinkään lähdössä, naurahtaa Kukkonen.

− Nyt on seuraavaan sukupolven aika ottaa ohjat ja minä siirryn nauttimaan siitä, Kukkonen päätti.

Suomalaisen jääkiekon yksi suurimmista, Lasse Kukkonen, has left the building.

» Lähetä palautetta toimitukselle